Terug

Eerste Utrecht Science Lezing door Hans Clevers

22 februari 2022 – Op de slotdag van de Utrecht Science Week, vrijdag 7 oktober, houdt  prof. dr. Hans Clevers de eerste Utrecht Science Lezing.

De Utrecht Science Lezing is in het leven geroepen om jaarlijks een prominente Utrechtse wetenschapper in de gelegenheid te stellen tijdens de Utrecht Science Week in te gaan op de actuele stand van de wetenschap op het gebied van gezond en duurzaam leven.

Prof. dr. Hans Clevers (1957) is groepsleider bij het Hubrecht Instituut voor Ontwikkelingsbiologie en Stamcelonderzoek en bij het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Tevens is hij hoogleraar Moleculaire Genetica aan de Universiteit Utrecht en Oncode Investigator.

Hans Clevers ontving diverse prijzen en onderscheidingen, waaronder de Spinozapremie (2001), de Breakthrough Prize in Life Sciences (2013), The Academy Professor Prize of the Royal Netherlands Academy (2016), de Keio Medical Science Prize of the Keio University (Japan; 2019) en de Ammodo Science Award (2022).

Met ingang van 18 maart 2022 wordt Hans Clevers benoemd tot Head of Pharma, Research and Early Development (pRED) and Member of the Enlarged Executive Committee of F. Hoffmann-La Roche Ltd, Basel, Switzerland. Hij blijft als adviseur/gastonderzoeker nauw betrokken bij zijn onderzoeksgroep aan het Hubrecht Instituut.

Bijwonen van de eerste Utrecht Science Lezing is mogelijk voor alle belangstellenden. Schrijf je snel in!Programma 2022

Utrecht – Hubrecht Institute. Photography by Thijs Rooimans