Terug

Programma-update: Co-shaping future cities met i4PH

Hoe stimuleer je een gezonde leefomgeving? Diverse experts van het Institute for Preventive Health (i4PH) reflecteren op deze vraag tijdens een workshop op maandag 3 oktober in de Utrecht Science Week.
Een gezonde leefstijl kan chronische ziekten voorkomen en de kwaliteit van leven verbeteren, ook voor mensen die al een ziekte hebben. Dat is hard nodig, want de zorg kan het aantal mensen met chronische ziekten nauwelijks aan, en die druk wordt alleen maar groter de komende jaren.

Het Institute for Preventive Health (i4PH) ziet volop mogelijkheden voor het vergroten van het gezondheidsbewustzijn onder burgers, slimme digitale technologieën voor vroege diagnoses en gepersonaliseerde leefstijladviezen, en het implementeren van principes voor een gezond stadsontwerp.

De invloed van de leefomgeving op een gezonde leefstijl
In deze interactieve workshop gaan we onder leiding van Roel Vermeulen in op de invloed die de leefomgeving kan hebben op het aannemen van een gezonde leefstijl. Als we de potentie van gezonde gebiedsontwikkeling optimaal willen benutten, moeten we integraal denken en handelen. Dat wil zeggen dat we verschillende disciplines en invalshoeken moeten betrekken.

Participatieve betrokkenheid van vertegenwoordigers van verschillende disciplines, publieke en private partijen, wetenschap en burgers, is essentieel voor het creëren van gezonde leefomgevingen. Maar hoe combineer je deze perspectieven? Topexperts uit verschillende wetenschappelijke disciplines, overheidsorganisaties en bedrijven delen hun best-practices in korte pitches en dagen je uit om out of the box te denken. Wat is er nog meer nodig om de ontwikkeling van gezonde leefomgevingen te stimuleren?

Doe mee met de discussie!
Onderzoekers, partners, consumenten, studenten, beleidsmakers, commerciële partijen en anderen zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze discussie. Samen kunnen we de volgende stap zetten richting een gezondere leefomgeving!
Inschrijven kan via het online blokkenschema.

Co-shaping future cities: maandag 3 oktober 2022, van 10.00 tot 11.30 uur in het centrale paviljoen in de Botanische Tuinen.

De alliantie Eindhoven University of Technology, Wageningen University & Research, Universiteit Utrecht en Universitair Medisch Centrum Utrecht daagt nieuwe generaties onderzoekers en studenten uit om samen te werken dwars door disciplines heen, zonder hier vooraf grenzen aan te stellen. Preventive health is een belangrijk thema binnen de samenwerking van de vier partners.