Terug

Programma-update: Edwin Pos over complexiteit in de praktijk

1 juni 2022 – Edwin Pos onderzoekt het functioneren van ecosystemen. “Door benaderingen uit meerdere disciplines te combineren, zoals ecologie en evolutie, informatietheorie, natuurkunde en wiskunde, probeer ik de ecologische gereedschapskist uit te breiden. Zo kunnen we hopelijk nauwkeurige voorspellingen maken van de dynamiek van ecosystemen.”

persoon Edwin Pos

Een jaar geleden, op 10 juni 2021, werd Edwin Pos uitgeroepen tot New Scientist Wetenschapstalent 2021. De prijs is een initiatief van populairwetenschappelijk tijdschrift New Scientist en werd in 2021 voor de zesde keer uitgereikt.

Edwin Pos (1987) studeerde en promoveerde aan de Universiteit Utrecht. Hij is als universitair docent verbonden aan de vakgroep Ecologie en Biodiversiteit. Sinds de zomer van 2020 is hij daarnaast wetenschappelijk directeur van de Botanische Tuinen. In die functie denkt hij onder andere mee over de gebiedsontwikkeling van het Utrecht Science Park.

Hoe het Amazoneregenwoud, een schaakbord en het Utrecht Science Park met elkaar samenhangen, hoor je in de lezing van Edwin Pos.

De lezing maakt deel uit van de serie bring-your-own-lunch-meetings in het centrale paviljoen van de Utrecht Science Week in ‘zijn eigen’ Botanische Tuinen. Ook zonder meegebrachte lunch ben je van harte welkom natuurlijk. Houd de site en de socials in de gaten om op tijd te kunnen inschrijven!