Terug

Programma-update: het staartje van 200 jaar opleiding Diergeneeskunde

25 april 2022 – Op 10 december 1821 ging de opleiding Diergeneeskunde van start. 200 jaar later, op 10 december 2021, gaf de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht het startschot voor de viering van dit bijzondere jubileum. Eind juni wordt deze viering afgesloten met een jubileumfeest.

We verlengen de feeststemming nog even: het jubileum krijgt een staartje in de Utrecht Science Week!

Op woensdagmiddag 5 oktober, een dag na Dierendag, belichten we de actuele maatschappelijke impact van Diergeneeskunde met mooie verhalen vanuit de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. Een drieluik:

Saskia Arndt, Hoogleraar Diergedrag, over diergedrag en dierwelzijn;

Alain de Bruin, Hoogleraar Pathobiologie en hoofd Biomolecular Health Sciences, over kanker bij dier en mens;

Inga Wolframm, Hoofd Maatschappelijke Valorisatie, over de context. De faculteit Diergeneeskunde staat al 200 jaar midden in de samenleving, maar met de ontwikkelingen in deze tijd is het veterinair vakgebied relevanter dan ooit. Met haar onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg wil de faculteit samen met haar partners een bijdrage leveren aan de gezondheid en het welzijn van dieren en mensen.

Deelname aan dit drieluik staat open voor alle belangstellenden. Houd de site en de socials in de gaten om op tijd te kunnen inschrijven!