Terug

Programma-update: Sustainable City Challenge 2022

Bedenk jij dé oplossing voor een duurzamere stad? Tijdens de Sustainable City Challenge werk je aan vragen over de toekomst van de stad, zoals: hoe maken we een straat gezonder of hoe maken we een autovrije wijk toch nog goed bereikbaar? Tijdens de Grande Finale van de Utrecht Science Week op 7 oktober maken we de winnaars bekend.

 De challenge wordt georganiseerd door de Utrecht Challenge Alliantie, in samenwerking met: Goed op Weg, Merwedelab, UCo – Utrecht Community, RIVM, CAB Lab, Energie Samen, Hogeschool Utrecht, Universiteit Utrecht, ROC Midden-Nederland en Gemeente Utrecht.

Waarom zou je meedoen?
Tijdens deze challenge verken je met andere studenten en experts op wat voor manieren we gezonder en duurzamer kunnen leven en werken. Je werkt in een interdisciplinair team van studenten van UU, ROC MN en HU. Je krijgt de laatste inzichten over gezondheid en duurzaamheid en leert meer over design thinking,  toekomstscenario’s en conceptontwikkeling. Je werkt aan concrete duurzame en gezonde oplossingen, voor jezelf en voor anderen.

En niet te vergeten: dit is dé uitgelezen kans om de Grande Finale van de Utrecht Science Week mee te maken. Wees erbij!

De dagen waarop gewerkt wordt, zijn 14 september en 27 tot en met 30 september. De finaledag is op vrijdag 7 oktober.

Meer informatie over de challenge, over deelname en aanmelden (mogelijk tot 12 september) op de website.