Terug

Programma-update: themadag Gezond Leven op donderdag 6 oktober

Het Life Sciences onderzoek in Utrecht is zeer divers en van nature interdisciplinair. Onze onderzoekers combineren fundamenteel, klinisch, translationeel en toegepast onderzoek van molecuul tot mens, van organisme tot populatie en van laboratorium tot ziekenhuisbed. Samen beschikken we over de mogelijkheden om een veel grotere rol te spelen in de ontwikkeling van en de toegang tot innovatieve therapieën.

De themadag Gezond Leven – donderdag 6 oktober – gaat in op diverse aspecten van therapieontwikkeling waar Utrechtse onderzoekers nauw bij betrokken zijn. Daarbij bespreken we uitdagingen, oplossingsrichtingen en voorbeelden van innovaties.

Allereerst gaat Miriam Koopman in op patiëntgegevens waarmee we specifieke medische behoeften beter in kaart kunnen brengen en nieuwe therapieën daar op richten. Vervolgens gaan we onder leiding van Wouter Dhert in debat over nut en noodzaak van proefdiervrije innovaties om de werkzaamheid en veiligheid van nieuwe therapieën te onderzoeken. Carl Moons neemt ons mee in het gebruiken van data en kunstmatige intelligentie om betere voorspellingen te doen over effectiviteit van nieuwe therapieën in geselecteerde patiëntengroepen. En ten slotte leidt Lourens Bloem ons in op de uitdagingen om nieuwe therapieën toe te laten op de markt en bij de patiënt te brengen.

De themadag Gezond Leven wordt om 9.30 uur geopend; einde programma: 17.00 uur

Locatie: Auditorium Prinses Máxima Centrum

In de zaal is een beperkt aantal plaatsen; het programma is ook via livestream te volgen.

Inschrijven kan al! Via het blokkenschema hier

Het volledige programma publiceren we binnenkort!