Alle sprekers

Nienke Bleijenberg

Nienke Bleijenberg is lector Proactieve Ouderenzorg bij Hogeschool Utrecht en tevens verbonden aan het Julius Centrum van het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Ze doet onderzoek naar de effectiviteit en de kwaliteit van zorg voor ouderen met meerdere chronische aandoeningen.

Marc Bonten

Marc Bonten is hoogleraar Medische Microbiologie aan de Universiteit Utrecht, coördinator Infectieziekten en Epidemiologie bij het Universitair Medisch Centrum Utrecht, wetenschappelijk directeur van het Netherlands Centre for One Health (NCOH) en lid van het Outbreak Management Team.

Coen van den Braber

Coen van den Braber is oud honoursstudent Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht.

Gita Gallé

Gita Gallé is COO/CFO van het Prinses Máxima Centrum.

Nienke de Graeff

Nienke de Graeff is universitair docent Bio-ethiek bij het Julius Centrum van het Universitair Medisch Centrum Utrecht.

Maarten Hajer

Maarten Hajer is hoogleraar Urban Futures aan de Universiteit Utrecht en voormalig directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving.

Eelco Hoving

Eelco Hoving is hoogleraar Oncologische Kinderneurochirurgie aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht en Clinical Director Neuro Oncologie bij het Prinses Máxima Centrum.

Jitte Jennekens

Jitte Jennekens is masterstudent Regenerative Medicine & Technology aan de Universiteit Utrecht en studentminister Gezond Leven in het Landelijke Studentenkabinet.

Peter Joosten

Peter Joosten is biohacker en toekomstdenker en geeft lezingen en workshops over mensverbetering en de impact daarvan op de mens en maatschappij. Hij is tevens auteur van de boeken ‘Biohacking’ en ‘Supermens’.

Wouter Kollen

Wouter Kollen is kinderoncoloog, gespecialiseerd in stamceltransplantatie en Clinical Director Quality of Life bij het Prinses Máxima Centrum.

Helianthe Kort

Helianthe Kort is lector Technologie voor Zorginnovaties bij Hogeschool Utrecht en hoogleraar Building Health Environments for Future Users aan de TU Eindhoven.

Ed Kuijper

Ed kuijper is hoogleraar Experimentele Bacteriologie aan het Leids Universitair Medisch Centrum en als expert in antimicrobiële resistentie verbonden aan het RIVM (Centrum voor Infectieziektenbestrijding). Sinds 2004 geeft hij leiding aan het Referentielaboratorium voor Clostridioides difficile infecties  en is hij  de oprichter van het  Centrum voor Microbioomanalyse en Therapie (CMAT) in het LUMC.

Henk Kummeling

Henk Kummeling is sinds 1 juni 2018 rector magnificus van de Universiteit Utrecht.

Linda van Laake

Linda van Laake is cardioloog en lid van het kernteam van het speerpunt Regeneratieve Geneeskunde & Stamcellen van het Universitair Medisch Centrum Utrecht.

Wouter de Laat

Wouter de Laat is groepsleider bij het Hubrecht Institute en hoogleraar Biomedische Genomica aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht.

Frénk van der Linden

Frénk van der Linden is een journalist die onder meer voor de Volkskrant schrijft en het NTR-radioprogramma Kunststof presenteert.

Peter Luijten

Peter Luijten is vice decaan Utrecht Life Sciences aan de Universiteit Utrecht.

Andrea Maier

Andrea Maier is hoogleraar Ouderengeneeskunde aan de University of Melbourne, Australië en aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Ze schreef het boek ‘Eeuwig Houdbaar’ over de wereld van de veroudering en was in 2016 te gast in ‘Zomergasten’.

Jos Malda

Jos Malda is hoofd Onderzoek bij de afdeling Orthopedie van het Universitair Medisch Centrum Utrecht en de afdeling Paardenwetenschappen van de Universiteit Utrecht, en leidt tevens de Utrecht Biofabrication Facility voor biofabricage in translationele regeneratieve geneeskunde.

Mariana Mazzucato

Mariana Mazzucato is een van de meest toonaangevende economen op het gebied van ‘groene groei’. Zij is hoogleraar Economics of Innovation & Public en oprichter/directeur van het Institute for Innovation and Public Purpose Value aan het University College London.

Pauline Meurs

Pauline Meurs is hoogleraar Bestuur van de Gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze was voorheen onder meer lid van de WRR, voorzitter van de Raad voor de Volksgezondheid en Samenleving en lid van de Eerste Kamer namens de PvdA.

Hans Oosters

Hans Oosters is sinds 1 februari 2019 commissaris van de Koning in de provincie Utrecht.

Jeroen Pasterkamp

Jeroen Pasterkamp is hoogleraar Translationele Neurowetenschappen aan de Universiteit Utrecht, wetenschappelijk directeur bij het UMC Utrecht Hersencentrum en directeur van de MIND Facility voor hersenonderzoek.

Linda Peters

Linda Peters is actief voor Young Health Hub en is tevens werkzaam als projectleider Gezonde Leefomgeving bij de provincie Utrecht.

Sjoerd Potters

Sjoerd Potters is burgemeester van De Bilt, de gemeente waar Utrecht Science Park Bilthoven is gevestigd.

Nick Ramsey

Nick Ramsey is hoogleraar Cognitieve Neurowetenschappen aan de Universiteit Utrecht en doet hersenonderzoek met een focus op neurologische stoornissen. Door middel van Brain-Computer Interfacing implantaten kunnen mensen bij wie de verbinding tussen de hersenen en de spieren is verbroken, weer bewegen.

Suzan Rooijakkers

Suzan Rooijakkers is hoogleraar Microbiologie aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht.

Hans Snijder

Hans Snijder is directeur Media & Communicatie bij het Prinses Máxima Centrum en voorheen hoofdredacteur van de Leeuwarder Courant.

Tessa Sturkenboom

Tessa Sturkenboom is masterstudent Filosofie & Bestuurs- en Organisatiewetenschap aan de Universiteit Utrecht en fractievoorzitter van de Utrechtse partij Student & Starter.

Jan Henk van der Velden

Jan Henk van der Velden is directeur-bestuurder van de Stichting Utrecht Science Park.

Thèron Vellema

Thèron Vellema is mondhygiënist en voormalig honoursstudent gezondheid HU, student- bestuurslid bij het Ivoren Kruis en voorzitter van de interdisciplinaire studentencommissie van het Ivoren Kruis.

Roel Vermeulen

Roel Vermeulen is hoogleraar Milieu-epidemiologie en Exposoom-analyse aan de Universiteit Utrecht, directeur van het Institute for Risk Assessment Sciences en een van de initiatiefnemers van de Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven.

Jaap Wagenaar

Jaap Wagenaar is hoogleraar Klinische Infectiologie aan de Universiteit Utrecht.

Tineke Zweed

Tineke Zweed is lid van het College van Bestuur van Hogeschool Utrecht.