Terug

Voorbereiding editie 2022 van start

22 februari 2022 – Na het succes van de eerste editie in 2021, zet de organisatie van de Utrecht Science Week in op een uitgebreid en gevarieerd programma in 2022.

Gedurende de week – van 30 september tot 7 oktober 2022 – worden er verspreid over het Utrecht Science Park letterlijk en figuurlijk tal van podia gecreëerd voor ontmoeting en kennisuitwisseling tussen studenten, professionals en algemeen belangstellenden.

Prestaties en innovaties die bijdragen aan een gezonde, duurzame samenleving, worden op alle mogelijke manieren gepresenteerd. Lezingen, workshops en debatten worden afgewisseld met excursies, exposities, ontbijtsessies en veel meer. Een tijdelijk paviljoen als centraal ontmoetings- en informatiepunt vormt het kloppend hart van de Utrecht Science Week.

Ook voor – afgeleide onderdelen van – bestaande evenementen en congressen is volop ruimte. In dat kader spreekt de organisatie onder meer met de Dag van de Duurzaamheid, Pathways to Sustainability en het Life Sciences Facilities event, evenals met het Weekend van de Wetenschap, het Betweter Festival, de viering Utrecht 900 met het thema ‘Stad zonder muren’ en de Sustainable Campus Challenge, waar breed samengestelde studententeams werken aan slimme oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken.

Op de slotdag, vrijdag 7 oktober, staat de eerste Utrecht Science Lezing gepland en die zal worden gehouden door Prof. dr. Hans Clevers.

In nauwe samenwerking met de partners – Hogeschool Utrecht, Universiteit Utrecht, Universitair Medisch Centrum Utrecht, Prinses Máxima Centrum, biotechbedrijf Genmab en RIVM – wordt het programma in de komende maanden nader ingevuld.

Wie niks wil missen, volg de Utrecht Science Week op www.utrechtscienceweek.nl en via de social media Facebook, Instagram en Twitter.