Nederlands English
27 SEPTEMBER T/M
6 OKTOBER 2024
27 SEPTEMBER T/M
6 OKTOBER 2024
Terug

Dag van de Duurzaamheid met de Spacebuzz van Andre Kuipers

Dinsdag 1 oktober is de Dag van de Duurzaamheid, als onderdeel van de Utrecht Science Week. Dit jaar is het thema ‘een sociale en rechtvaardige duurzaamheidstransitie’. 

Er is een veelzijdig programma samengesteld en er is van alles te doen. De dag start met een plenaire opening, daarna volgen diverse workshops en de Green Market. Gedurende de dag kan je ook een bezoek brengen aan het Klimaatcasino, waar je met klimaatwetenschappers je klimaatkennis test. Daarnaast staat de Spacebuzz buiten voor je klaar voor een bijzondere expeditie naar de ruimte.  

Reis naar de ruimte met de Spacebuzz van André Kuipers
De Spacebuzz is een ruim vijftien meter lang raketvoertuig, voorzien van de nieuwste 4D Virtual Reality (VR) technologie. Aan boord neemt André Kuipers je mee op expeditie naar de ruimte in 20 minuten. 

Astronauten zien vanuit de ruimte hoe bijzonder mooi, maar óók hoe kwetsbaar onze aarde is. Deze unieke ervaring leidt tot een nieuw perspectief op de planeet. Dat is het overview effect. Aan boord van André Kuipers’ SpaceBuzz kun je zelf het overview effect ervaren. Je maakt een levensechte reis naar de ruimte, die je kijk op de prachtige planeet kan veranderen.  

Voor bezoekers van de Dag van de Duurzaamheid is de Spacebuzz de hele dag te bezoeken. Als je alleen voor de Spacebuzz komt, dan ben je tussen 10:30 en 12:00 uur welkom. Je kan je ter plekke, bij Genevelaan 7, inschrijven voor de vlucht. 

Meer informatie?
Ga naar deze pagina,