Nederlands English
27 SEPTEMBER T/M
6 OKTOBER 2024
27 SEPTEMBER T/M
6 OKTOBER 2024
9:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
DO
26 SEP.
Heineken Prize lectures at Utrecht University English
UU Koningsbergergebouw, Budapestlaan 4a-b
DO 26 september, 15:30 - 17:30 uur
Heinekenprijs lezingen door Proteomics pioniers Ruedi Aebersold en Matthias Mann

Biochemici Ruedi Aebersold en Matthias Mann krijgen de Dr. H.P. Heinekenprijs voor de Biochemie en Biofysica 2024 toegekend. De jury prijst hun baanbrekende werk op het gebied van proteomics en in het bijzonder hun bijdragen aan nieuwe technieken om grote hoeveelheden eiwitten tegelijkertijd te bestuderen. Dankzij hun prestaties begrijpen we beter hoe gezonde cellen werken en wat fout gaat bij ziekte. Aebersold en Mann wonnen eerder een Bijvoet Medaille. Daarnaast is Mann eredoctor aan de Universiteit Utrecht.

In 2024 is het 60 jaar geleden dat Alfred Heineken de allereerste Heinekenprijs in het leven riep: de Dr. H.P. Heinekenprijs voor de Biochemie en Biofysica. Ter gelegenheid van deze speciale jubileumeditie heeft de jury besloten niet één maar twee topwetenschappers te nomineren. Hiermee eert de jury niet alleen het werk van Aebersold en Mann, maar ook het vakgebied proteomics.

Aanjagers proteomics
Bij alle processen in het lichaam zijn eiwitten betrokken. Zonder eiwitten is er bijvoorbeeld geen celdeling, stofwisseling of groei. Lange tijd werd gedacht dat één eiwit, één specifieke functie vervult. Inmiddels weten we dat de biologie veel complexer is. Zo blijkt dat één eiwit met allerlei verschillende eiwitten samenwerkt om diverse functies te vervullen. Om te begrijpen hoe processen in ons lichaam werken, is het dus niet alleen noodzakelijk de eiwitten te identificeren maar ook hun onderlinge interacties bloot te leggen. Grootschalig onderzoek hiernaar heet proteomics. Klik hier voor meer info.

Heineken Prize lectures at Utrecht University
Locatie
UU Koningsbergergebouw, Budapestlaan 4a-b
VR
27 SEP.
Symposium Beyond Animal Testing in Biomedical Science Nederlands
HU, Heidelberglaan 7
VR 27 september, 12:00 - 15:30 uur

Tijdens het Symposium “Beyond Animal Testing in Biomedical Science” krijg je een voorproefje van een proefdiervrije toekomst! 

We demonstreren state-of-the-art technieken in onze innovatielabs in samenwerking met het UMCU en UU. Deze labs zijn nauw verbonden aan het programma Transitie Proefdiervrije Innovatie (TPI) en het nieuwe op te richten landelijke Centrum voor Proefdiervrije Biomedische Translatie (CPBT).

Dus wil jij ervaren:

- Wat de huidige en de toekomstige mogelijkheden voor proefdiervrije innovaties zijn?

- Welke onderzoeken en welke samenwerkingen er binnen het Utrecht Science Park lopen op het gebied van dierproef(vrije)  innovaties?

- Hoe jouw toekomstige werkveld (zowel in de masteropleiding als in het professionele veld) er mogelijk uitziet?

- Welke state-of-the-art technieken onze innovatielabs te bieden hebben op het gebied van Imaging & VR, 3D-Bioprinting, AI & Machine Learning en Geavanceerde celkweek methoden?


Reserveer dan vrijdag 27 september alvast in je agenda!


Klik hier voor meer informatie.

Symposium Beyond Animal Testing in Biomedical Science
Locatie
HU, Heidelberglaan 7
Opening Utrecht Science Week 2024: De derde Utrecht Science Lezing English
Accelerator, Uppsalalaan 17
VR 27 september, 15:30 - 19:00 uur

Let op: Engelstalig

Peter Luijten is vice dean van het Strategisch Thema Life Sciences en Professor of Functional Medical Imaging. Voordat hij in oktober afscheid neemt van de Universiteit Utrecht zal hij de Utrecht Science Lezing geven. 

Zijn voordracht zal in het teken staan van het thema “Van wetenschap naar impact: Utrecht Life Sciences”, inclusief podiuminbreng van talentvolle collega’s uit verschillende thematische communities Life Sciences, waaronder Tzviya Zeev Ben Mordehai, Nico van den Berg, Karijn Suijkerbuijk en Marianna Tryfonidou.

Van wetenschap naar impact: Utrecht Life Sciences
Er is nauwelijks een plek denkbaar die meer disciplines omvat die van vitaal belang zijn voor toponderzoek in de biowetenschappen dan het Utrecht Science Park. Van de 'hard core' moleculaire biologie, scheikunde, wiskunde en natuurkunde tot translationele en klinische wetenschappen. Van molecuul tot micro-organismen, planten, dieren en mensen. Van medicijnontwikkeling tot medische technologie. Al deze expertises op loopafstand. Deze lezing toont en vertelt over de unieke prestaties van de Utrechtse Life Sciences en belicht de kansen voor de maatschappelijke impact in de toekomst.

Praktische informatie 

 • Datum: vrijdag 27 september
 • Tijd: 15.30 uur inloop, opening 16.00 uur, borrel vanaf 17.15 uur 
 • Locatie: Accelerator, Utrecht Science Park (adres: Uppsalalaan 17, 3584 CT Utrecht)
 • Voertaal: Engels
Opening Utrecht Science Week 2024: De derde Utrecht Science Lezing
Locatie
Accelerator, Uppsalalaan 17

Inschrijvingen: 30
Betweter Festival Nederlands
TivoliVredenburg, Vredenburgkade 11
VR 27 september, 18:30 - 21:00 uur

Het Betweter Festival is er weer! Ook deze editie wordt TivoliVredenburg gevuld met een unieke mix van talks, muziek, film, interactieve installaties en live wetenschappelijk onderzoek. Wetenschappers en kunstenaars vergroten je wereld in tijden van blikvernauwing. Ze stellen de vragen die ertoe doen, voelen de tijdsgeest aan de tand, en dromen over de wereld van morgen.

 

Het Betweter Festival wordt georganiseerd door de Universiteit Utrecht. Hoofdpartners zijn UMC Utrecht, Hogeschool Utrecht en Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.


Andere partners zijn o.a. Universiteit voor Humanistiek, TivoliVredenburg, SETUP, BNR en Centre for Unusual Collaborations. Het festival is het openingsevent van de Utrecht Science Week.

 

Koop vandaag je ticket nog!

 

Betweter Festival
Locatie
TivoliVredenburg, Vredenburgkade 11
MA
30 SEP.
Workshop Science of Success English
UU Minnaertgebouw, Leuvenlaan 4
MA 30 september, 16:00 - 17:00 uur

Let op: Engelstalig 


Samenhangende veranderingen in menselijk gedrag zijn cruciaal voor de overgang naar een gezonde en duurzame samenleving. Hoe kunnen zulke veranderingen worden gestimuleerd?  Met andere woorden, welke initiatieven zullen succesvol zijn en welke niet?  Inzicht in de succesmechanismen in zo'n complex systeem als menselijke interacties, het onderwerp van de workshop, zal helpen bij het beantwoorden van deze vragen. 

 

"Maar al te vaak staat succes niet gelijk aan succes. We deden het werk maar kregen de promotie niet; we speelden hard maar werden niet erkend; we hadden het idee maar kregen de eer niet. We overtuigen onszelf ervan dat talent in combinatie met een sterke werkethiek de sleutel is om vooruit te komen, maar we realiseren ons ook dat die combinatie vaak geen resultaten oplevert, zonder dat we begrijpen waarom. ” -- ‘De Formule’ door Albert-Laszlo Barabasi

 

Vraag jij je ook af waarom prestatie noodzakelijk is, maar niet voldoende? Waarom experts het vaak bij het verkeerde eind hebben? Hoe stel je een creatief team samen dat klaar is voor succes? Hoe onze netwerken het meest effectief in te schakelen? Kom dan naar de workshop over “De wetenschap van succes”, gedemonstreerd via wijnproeverijen en scores. Met een Masterclass over “De universele wetten van succes” gegeven door dr. Qingyi Feng (CCSS-coördinator), gevolgd door een experiment over “De wetenschap van succes” gedemonstreerd via wijnproeven en scores.

Het publiek kan deelnemen aan discussies/experimenten over "Wetenschap van Succes", en/of gewoon chillen met een ijsje.


Meer informatie


Workshop Science of Success
Locatie
UU Minnaertgebouw, Leuvenlaan 4
Sprekers
Qingyi Feng

Inschrijvingen: 1
Walking Dinner Nederlands
Diverse locaties op het Utrecht Science Park
MA 30 september, 18:00 - 21:00 uur

Let op: dit is een besloten event, waarbij je alleen op uitnodiging kunt deelnemen.

Het thema van deze avond is ‘Utrecht Cancer’, waarbij de unieke meerwaarde van de kennisconcentratie binnen één vierkante kilometer en samenwerking op het Utrecht Science Park wordt benadrukt en waarin wordt laten zien hoe deze samenwerking bijdraagt aan baanbrekend onderzoek en ontwikkelingen in de behandeling van kanker. 

Walking Dinner
Locatie
Diverse locaties op het Utrecht Science Park

Inschrijvingen: 0
Filmavond + Q&A | Help, Utrecht overstroomt! Nederlands
HU, Padualaan 101
MA 30 september, 18:00 - 20:00 uur
Podium x Green Office HU


Oké wacht. De zeespiegel stijgt en wij blijven rustig in ons lage landje wonen? Is het vertrouwen in de dijken niet een beetje delulu? Ontdek het tijdens deze avond!

Om de HU Dag van de Duurzaamheid te openen, organiseert de Hogeschool Utrecht de avond ervoor een event met niemand minder dan Nicolaas Veul en zijn docu 'De klimaatverkenner'. Je kent hem ongetwijfeld van zijn documentaire Pisnicht: the movie óf van zijn 100 dagen series. In De klimaatverkenner onderzoekt Nicolaas wat de stijgende zeespiegel betekent voor Nederland. 'Hoe lang houden we hier in Utrecht nog droge voeten?'. De binnenstad zit voorlopig safe maar Leidsche Rijn kan binnen 1 generatie al onder water komen te staan! Nicolaas verkent de risico’s en gaat op zoek naar een plan B.

Gaan we allemaal naar Noorwegen emigreren of wordt de Achterhoek de nieuwe Randstad? Nicolaas heeft het voor je uitgezocht! Leun lekker achterover en laat je verrassen door deze film. Achteraf is er een gesprek met Nicolaas en is er ruimte voor vragen uit de zaal. Mis het niet en meld je aan!

Meld je aan
Het programma is open voor iedereen: HU-studenten, HU-medewerkers, UU-studenten en iedereen daarbuiten die geïnteresseerd is in dit onderwerp. Reserveer je plekje en wees er gratis bij!

Pizza-actie voor HU-Studenten
Blijf na de les hangen op de HU voor onze Vega Pizza Party om 18:30, voorafgaand aan de filmavond! Voor maar 5 euro krijg je een vegetarische pizza en een drankje. Liever een vegan pizza? Stuur een mailtje naar podium@hu.nl en het wordt geregeld!

Filmavond + Q&A | Help, Utrecht overstroomt!
Locatie
HU, Padualaan 101
DI
1 OKT.
Dag van de Duurzaamheid Nederlands
HU, Padualaan 101
DI 1 oktober, 10:30 - 16:00 uur
“Een sociale en rechtvaardige duurzaamheidstransitie”


Op dinsdag 1 oktober wordt de Dag van de Duurzaamheid georganiseerd door de Hogeschool Utrecht als onderdeel van de Utrecht Science Week. 

Er is een mooi programma samengesteld, met plenaire onderdelen, workshops, een Green Market en een feestelijke afsluiting op het duurzaamheidsplein.

Het programma
Het programma bestaat dit jaar uit de volgende onderdelen: 

10.30-12.00 – Plenair programma, met o.a.: 

 • Opening door Wilma Scholte op Reimer (voorzitter van het CvB van de Hogeschool Utrecht).
 • Keynote van Eva Rovers (schrijver, spreker en directeur Bureau Burgerberaad)
 • Panelgesprekken geleid door dagvoorzitter Hajar Yagkoubi (voormalig jongerenvertegenwoordiger van de VN, spreker en presentator). 

12.00-13.00 - Lunch op de Green Market voor alle bezoekers 

13.00-14.30 - Workshopronde (workshops worden nog nader ingevuld) 

14.30-16.00 - Netwerken op Green Market 

De Dag van de Duurzaamheid vindt plaats bij de Hogeschool Utrecht, op Padualaan 101 in de grote collegezaal.  

Dag van de Duurzaamheid
Locatie
HU, Padualaan 101

Inschrijvingen: 0
Lagerhuisdebat: Activism by researchers and research supporters English
Stichting Utrecht Science Park, Heidelberglaan 11
DI 1 oktober, 16:00 - 17:30 uur

Onderzoekers en onderzoeksondersteuners wordt niet alleen verwacht dat ze werken aan excellent onderzoek, maar ook dat ze een impact hebben op de maatschappij. Hoewel individuele onderzoekers en onderzoeksondersteuners verschillende manieren kiezen om een dergelijke impact te hebben, variërend van outreach tot protestacties, is er geen consensus binnen de onderzoeksgemeenschap over welke vorm van betrokkenheid het meest effectief is, noch een eenduidig antwoord op de cruciale vraag of activisme de geloofwaardigheid van degenen die zich ermee bezighouden beïnvloedt.

In deze workshop houden we een debat ('lagerhuis'-stijl) om argumenten voor en tegen activisme van onderzoekers en onderzoeksondersteuners te verzamelen en te toetsen. Het publiek wordt willekeurig in twee groepen verdeeld, met de opdracht om argumenten voor of tegen een specifieke vorm van activisme voor te bereiden. De groepen krijgen vervolgens de gelegenheid om hun standpunten uit te wisselen tijdens een kort debat. Het doel is om het denken binnen het publiek aan te scherpen over wanneer (of wanneer niet) mensen die in en rond onderzoek werken activistisch kunnen en zouden moeten zijn.

Onder leiding van Erik van Sebille, hoogleraar Oceanografie en hoogleraar Publiek engagement.

Lagerhuisdebat: Activism by researchers and research supporters
Locatie
Stichting Utrecht Science Park, Heidelberglaan 11

Inschrijvingen: 0
WO
2 OKT.
Dialoog Samenwerken aan gezond en circulair water, maar wat gaan we doen? Nederlands
HU, Padualaan 101
WO 2 oktober, 15:30 - 17:30 uur

“In Nederland waarschuwen watermanagers al langer voor problemen met waterkwaliteit en beschikbaarheid van schoon drinkwater. Toch lijkt er onvoldoende te gebeuren. Is er een ramp nodig, of gaan we nu eindelijk handelen naar wat de situatie vraagt?” 

Marjolijn Haasnoot, onderzoeker klimaatadaptatie bij Deltares en Universiteit Utrecht.We gaan onder leiding van Michiel van der Stelt In gesprek met politici, wetenschappers, technologen, communicatieprofessionals, docenten, ondernemers en andere professionals over de vraag wie wat gaat doen om Nederland, Europa en de wereld van voldoende en kwalitatief (drink)water te voorzien.

 

Na de analyse van de probleemstelling door Michelle van Vliet, Associate Professor Water Nexus and Water Quality UU volgt de dialoog met onder anderen de panelleden Cis Apeldoorn, Secretaris-Directeur Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (onder voorbehoud), Arjan van den Born, Algemeen directeur ROM en Doeke Schippers, Leading Professional Vitens.

Martin van Gelderen, Afdelingshoofd Stoffen en Waterketen Ministerie van IenW verzorgt de slotreflectie.

 

Het volledige programma volgt.
Meepraten over dit urgente maatschappelijke thema? Dat kan! 

Dialoog Samenwerken aan gezond en circulair water, maar wat gaan we doen?
Locatie
HU, Padualaan 101

Inschrijvingen: 1
Utrecht Science Park Pubquiz Nederlands
UU Minnaertgebouw, Leuvenlaan 4
WO 2 oktober, 17:00 - 21:00 uur

Ben jij de alwetende over Utrecht en het Utrecht Science Park? Studeer je of voel je je nog student en heb je zin in een gezellige avond? 


Strijd met je team tijdens 8 spannende rondes voor één van de felbegeerde prijzen in de Utrecht Science Park Pubquiz tijdens de Utrecht Science Week. 


We starten deze avond met gratis pizza's en sluiten af met een gezellige borrel. De eerste twee drankjes krijg je van de organisatie. 


Programma

Inloop en pizza's: 17.00 - 18.00 uur 

Pubquiz: 18.00 - 20.00 uur 

Prijsuitreiking en borrel: 20.00 - 21.00 uur 

  

Verzamel alvast je teamleden bij elkaar, want binnenkort volgt meer informatie over de inschrijving. 


Utrecht Science Park Pubquiz
Locatie
UU Minnaertgebouw, Leuvenlaan 4

Inschrijvingen: 0
DO
3 OKT.
U-Forward Life Sciences BreakFast (vanaf 7 uur) Nederlands
Life Science Incubator, Yalelaan 62
DO 3 oktober, 07:00 - 10:00 uur
Let op: dit event start om 07:00 uur.

Na meerdere succesvolle edities met 25+ life sciences ondernemers organiseren Stichting Utrecht Science Park, Gemeente Utrecht en ROM Regio Utrecht de vijfde U-Forward Life Sciences BreakFast 'Utrecht Science Week editie'. 

Deze editie vindt plaats op donderdag 3 oktober in de Life Science Incubator op het Utrecht Science Park. Alle life sciences ondernemers uit de regio Utrecht zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de ontbijtsessie. 

Elke sessie wordt er een gevarieerd programma aangeboden met ruimte voor inspirerende gesprekken van ondernemers. Neem deel aan de ontbijtsessie om te netwerken, ideeën uit te wisselen en in contact te komen met andere life sciences entrepreneurs, onder het genot van een croissant en goede koffie. 

Wil je deelnemen? Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar Annemarie Dijkman: annemarie.dijkman@utrechtsciencepark.nl.

Vertel het door in je netwerk en sluit je aan bij de besloten LinkedIn groep om met elkaar in contact te komen.

U-Forward Life Sciences BreakFast (vanaf 7 uur)
Locatie
Life Science Incubator, Yalelaan 62

Inschrijvingen: 0
Keynote Lecture: Jos Malda, Team Science English
UMC Utrecht, Heidelberglaan 100
DO 3 oktober, 13:30 - 15:00 uur

Let op: Engelstalig

Jos Malda is hoogleraar Biofabricatie in Translationele Regeneratieve Geneeskunde aan het Regenerative Medicine Center Utrecht, een samenwerkingsverband van het UMC Utrecht, de Universiteit Utrecht en het Hubrecht Instituut. Met zijn team richt hij zich op de ontwikkeling van innovatieve 3D bioprinting technologieën voor het creëren van weefsels en organen.

Keynote Lecture: Jos Malda, Team Science
Locatie
UMC Utrecht, Heidelberglaan 100
Sprekers
Jos Malda

Inschrijvingen: 0
Genmab: Healthcare and Laboratories of the Future English
Accelerator, Uppsalalaan 17
DO 3 oktober, 15:30 - 18:30 uur
Vormgeven aan de toekomst van gezondheidszorg en laboratoria.


Let op: Engelstalig 

Plenaire Sessie + 
Health of the Future Fair
Ontdek de baanbrekende innovaties die de gezondheidszorg en laboratoriumwetenschappen transformeren tijdens de exclusieve Plenaire Sessie en Gezondheid van de Toekomst Beurs.

Plenaire sessie (16:00 - 16:45)  
Ontmoet de koplopers uit de industrie, gezondheidszorg en academische wereld in een dynamische paneldiscussie. Ontdek hoe automatisering, digitale transformatie en Artificial Intelligence (AI) een revolutie teweegbrengen in laboratoria en de gezondheidszorg, en leer hoe onderwijsinstellingen zich ontwikkelen om de volgende generatie wetenschappers en professionals in de gezondheidszorg op te leiden.

Presentatoren (elk 5 min) en panelleden (30 min Q&A) uit de biotechindustrie (Genmab), gezondheidszorg en onderwijs zullen verschillende onderwerpen bespreken, zoals:

 • Zal AI wetenschappers en onderzoeksassistenten vervangen?
 • Hoe kan AI de ontwikkeling en goedkeuring van medicijnen versnellen?
 • Kan technologie meer thuiszorg voor patiënten mogelijk maken?
 • Wat zijn de grootste uitdagingen bij het integreren van AI in laboratoria en de gezondheidszorg?
 • Hoe moet het onderwijs zich aanpassen om toekomstige professionals voor te bereiden?

Breng je vragen en inzichten mee voor een boeiende discussie met het panel van experts.

Health of the Future Fair (16:45 - 18:30)  
Netwerk met vertegenwoordigers van toonaangevende bedrijven, zorginstellingen en onderwijsinstellingen. Ontdek carrièremogelijkheden, bekijk en ervaar innovaties en bespreek de toekomst van de biowetenschappen onder het genot van een hapje en een drankje.

Voor wie is dit programmaonderdeel bedoeld?

1. Studenten: BSc-, MSc- en PhD-studenten in biowetenschappen, geneeskunde, biochemie, voedingswetenschappen, datawetenschappen en aanverwante vakgebieden.

2. Utrecht Science Park medewerkers: Netwerk en verken de mogelijkheden voor het werven van talent.

Ben jij erbij?
Inloop vanaf 15:30 uur. Mis deze kans niet om voorop te lopen op het gebied van innovatie in de gezondheidszorg en laboratoria. Tot dan!

Genmab: Healthcare and Laboratories of the Future
Locatie
Accelerator, Uppsalalaan 17

Inschrijvingen: 9
Interactive Preventive Health Seminar English
Botanische Tuinen, Budapestlaan 17
DO 3 oktober, 15:00 - 17:00 uur
Levensstijl en gezonde leefomgevingen bevorderen door transdisciplinaire samenwerking


Let op: Engelstalig 

Preventieve gezondheid is een hoeksteen geworden in het streven naar gezondheid en welzijn op lange termijn en speelt een cruciale rol in het verlichten van de druk op het gezondheidszorgsysteem. Een van de centrale thema's in de preventieve gezondheidszorg is dan ook om de gezondheid te behouden en mensen zo lang mogelijk gezond te laten leven. Leefstijlinterventies en de ontwikkeling van gezonde leefomgevingen zijn beide essentieel om dit doel te ondersteunen.

Tijdens dit evenement wordt getoond hoe transdisciplinaire samenwerking - tussen professionals uit de gezondheidszorg, onderzoekers, gemeenschappen, stedenbouwkundigen en beleidsmakers - essentieel is bij het vormgeven en implementeren van effectieve preventieve gezondheidsinterventies. Aan de hand van praktijkvoorbeelden van leefstijlinterventies en de ontwikkeling van gezonde stadswijken zie je hoe transdisciplinair onderzoek in de praktijk wordt gebracht.

Dit evenement is een samenwerking tussen het preventieplatform van het UMC Utrecht en het instituut 4 Preventive Health (i4PH), onderdeel van de EWUU-alliantie (TU/e, WUR, UU, UMCU).  Een diverse gemeenschap van experts met innovatieve benaderingen van preventieve gezondheid wordt samengebracht.  

Netwerken
is een belangrijk onderdeel van dit evenement en biedt de mogelijkheid om in contact te komen met gelijkgestemde professionals en leden van de gemeenschap. Deel inzichten, wissel ideeën uit en leg contacten die toekomstige onderzoekssamenwerkingen zullen bevorderen.

Voor wie?
Dit seminar is vooral interessant voor onderzoekers in het midden van hun carrière die werken aan onderwerpen die te maken hebben met preventieve gezondheid, levensstijl en gezonde leefomgevingen, en die geïnteresseerd zijn in het leren over het werk van anderen en het uitbreiden van hun professionele netwerk. Geïnteresseerde junioronderzoekers, senioronderzoekers en private en publieke partners zijn natuurlijk ook welkom om deel te nemen.

Waarom deelnemen aan dit seminar?

 • Voorbeelden uit de praktijk: Ontdek concrete casestudy's over impactvolle leefstijlinterventies en de ontwikkeling van gezonde stadswijken. Zie uit eerste hand hoe deze initiatieven worden geïmplementeerd en wat hun impact is op gezondheidsresultaten.
 • Interactie: Kom in contact en discussieer met gelijkgestemde onderzoekers uit de EWUU-alliantie, wat mogelijkheden biedt voor toekomstige samenwerking op het gebied van seed funding projecten en consortia voor onderzoeksprojecten.
 • Gemeenschap: maak deel uit van een gemeenschap die zich inzet voor het bevorderen van preventieve gezondheid. Bundel de krachten om innovatieve oplossingen te leiden en preventieve gezondheidsinitiatieven in verschillende sectoren te stimuleren.

Programma: 
14.30 uur 
Deuren open.

15.00 uur 
Kennismaking met i4PH van de EWUU alliantie en het preventieplatform van het UMC Utrecht. 
Gepresenteerd door: Tessa Scherphof: Liaison Officer EWUU instituut 4 Preventieve Gezondheid.
Lillian van der Ven: Preventie Coördinator UMC Utrecht.

15.15 - 16.00 uur 
Project Showcases
Er zijn twee transdisciplinaire projecten uitgenodigd om te laten zien hoe de unieke aanpak leidt tot praktische oplossingen in leefstijlinterventies en gezonde leefomgevingen bij de ontwikkeling van nieuwe wijken. Meer informatie over deze projecten volgt binnenkort. 

16.00 - 17.00 uur 
Workshop - Netwerken in de gemeenschap: Dilemma's in preventieve gezondheid
Laten we samenkomen om te werken aan dilemma's rondom leefstijlinterventies en gezonde stedelijke buurten. Ontdek hoe uw expertise die van andere deelnemers aanvult en synergetisch werkt. Laten we samen kijken hoe onze transdisciplinaire expertise mogelijkheden biedt voor toekomstige samenwerking aan seed funding projecten of consortia voor onderzoeksprojecten.

17.00 - 18.30 uur 
Borrel en netwerken

Interactive Preventive Health Seminar
Locatie
Botanische Tuinen, Budapestlaan 17

Inschrijvingen: 3
VR
4 OKT.
Finale Sustainable City Challenge 2024 Nederlands
Accelerator, Uppsalalaan 17
VR 4 oktober, 16:00 - 17:00 uur

Expo open: vanaf 14.30 uur, aanvang Finale 16.30 uur – 17.00 uur, aansluitend borrel

Tijdens de Sustainable City Challenge worden studenten uitgedaagd om oplossingen te ontwerpen voor een duurzamer Utrecht. Samen met diverse partners uit de regio werken teams met studenten vanuit mbo, hbo en wo samen aan duurzame opgaven om Utrecht gezonder, leefbaarder en groener te maken.

Thema’s die aan bod komen, zijn vergroening & biodiversiteit, mobiliteit, energie, circulair en gezonde leefomgeving. Deelname aan de challenge staat open voor studenten van ROC Midden Nederland, Hogeschool Utrecht, Universiteit Utrecht, MBO Utrecht, MBO Amersfoort, Nimeto, Marnix Academie, Grafisch Lyceum Utrecht en Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Expo
Bezoek de expo en ga in gesprek met de studenten om meer te weten te komen over hun ideeën voor een duurzamere en gezondere stad.

Finale
De meest veelbelovende ideeën worden gepresenteerd in pitches tijdens de finale. Het publiek bepaalt uiteindelijk wie de publieksprijs wint.

Als student meedoen aan deze inspirerende challenge? Meer info en inschrijven via de website.
De expo bezoeken en de pitches bijwonen? Dat kan! Meld je aan via de button. 

Finale Sustainable City Challenge 2024
Locatie
Accelerator, Uppsalalaan 17

Inschrijvingen: 1
ZA + ZO
5+6 OKT.
Weekend van de Wetenschap Nederlands
Diverse locaties op het Utrecht Science Park
ZA 5 + ZO 6 oktober, 09:00 - 17:00 uur

Het Weekend van de Wetenschap is op zaterdag 5 en zondag 6 oktober en vindt plaats door heel het land, in verschillende steden. Van bibliotheek tot bedrijf, en van universiteit tot science park. Iedereen opent de deuren zodat bezoekers een unieke blik krijgen achter de schermen in de wereld van wetenschap en technologie. Iedereen is welkom, want wetenschap is natuurlijk voor iedereen, maar de focus ligt op gezinnen met kinderen tussen de 8 en 14 jaar.

Dit jaar wordt actief samengewerkt met verschillende partners op het Utrecht Science Park om wetenschap toegankelijker te maken voor de jongere doelgroep tijdens het Weekend van de Wetenschap. Maar liefst acht organisaties van het Utrecht Science Park hebben toffe activiteiten bedacht om de bezoekers kennis te laten maken met wetenschap op verschillende aspecten.

Deelnemende organisaties
Universiteit Utrecht (en Botanische Tuinen), Hubrecht Institute, Westerdijk Instituut, UMC Utrecht, Wilhelmina Kinderziekenhuis, Prinses Máxima Centrum, KNMI en Hogeschool Utrecht.

KNMI opent de deuren op zaterdag 5 oktober en de andere organisaties op zondag 6 oktober.

Binnenkort volgt meer informatie over de activiteiten die er die dagen te doen zijn.

Bekijk de website alvast voor meer informatie over de locaties.


Weekend van de Wetenschap
Locatie
Diverse locaties op het Utrecht Science Park
Meest relevant voor:
Iedereen
Thema geïnteresseerden
Besloten/op uitnodiging
English English