Over de Utrecht Science Week

Het Utrecht Science Park bloeit. Door de wetenschappelijke prestaties en de succesvolle samenwerking tussen kennis- en zorginstellingen en gespecialiseerde bedrijven. En door de komst van nieuwe partijen. Daarbij gaan gevestigde namen en start-ups gelijk op in hun grote ambities en liefde voor innovatie. Op het Utrecht Science Park werkt iedereen samen aan een gezonde en duurzame samenleving.

De Utrecht Science Week is ontstaan om de waarde en vooruitgang van al dit werk de komende jaren nog beter zichtbaar maken voor een breed publiek van belanghebbenden en geïnteresseerden.

Dat gebeurt in een zeer gevarieerd programma van lezingen, debatten, tafelgesprekken, rondleidingen, kennisuitwisseling en creatieve competitie voor het bedenken van oplossingen voor vraagstukken op het gebied van duurzaamheid en gezond leven. En gevestigde evenementen als het Betweterfestival, het Weekend van de Wetenschap en de Dag van de Duurzaamheid vormen nu een onderdeel van het veelzijdige aanbod van deze week. Dit alles speelt zich af op diverse locaties op het Utrecht Science Park en in de stad Utrecht. In 2022 is bovendien de viering van 100 jaar laboratorium onderwijs in het programma opgenomen en staat de Utrecht Science Week ook in het teken van de viering van 900 jaar Utrecht, ‘stad zonder muren’.

Werk of studeer jij bij of met instellingen of bedrijven op het Utrecht Science Park en ben jij nauw betrokken bij de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en gezond leven? Dan is deelname aan de Utrecht Science Week absoluut iets voor jou. Bekijk het programma van 2022 hier terug.  Meld je aan voor de nieuwsbrief van Utrecht Science Park om op de hoogte te blijven.

De Utrecht Science Week is een initiatief van stichting Utrecht Science Park met medewerking van de partners.

Partners

Utrecht University
Ondernemersfonds Utrecht

Utrecht Science Park

Utrecht Science Park is een innovatieve science community voor de versnelde ontwikkeling van een gezonde, duurzame samenleving.

Op loopafstand van elkaar werken hier ruim 75.000 studenten, wetenschappers en medewerkers van gerenommeerde medische centra, kennisinstellingen en bedrijven intensief samen aan het ontwikkelen en toepassen van baanbrekende wetenschap en oplossingen op het gebied van gezondheidzorg, life sciences en duurzaamheid.

Als grootste science park van Nederland zijn wij een inspirerende hotspot met optimale omgeving, omstandigheden en ondersteuning voor onderlinge ontmoeting, kennisuitwisseling en samenwerking op regionaal, nationaal en internationaal niveau.