Nederlands English
27 SEPTEMBER T/M
6 OKTOBER 2024
27 SEPTEMBER T/M
6 OKTOBER 2024
Terug

Betweter Festival en Weekend van de Wetenschap onderdeel van de Utrecht Science Week

Van vrijdag 27 september tot en met zondag 6 oktober is de Utrecht Science Week. Ruim een week lang een open huis op het Utrecht Science Park voor iedereen die is geïnteresseerd in (toegepaste) wetenschap. In nauwe samenwerking met verschillende partners van het Utrecht Science Park wordt gewerkt aan een gevarieerd en relevant programma op het gebied van duurzaamheid en gezond leven. Voor verschillende doelgroepen is er veel interessants te beleven.

Betweter Festival op vrijdag 27 september
Op vrijdag 27 september trappen we de Utrecht Science Week af met een science lezing, daarover later meer, en het Betweter Festival in Tivoli Vredenburg. Het Betweter Festival is een mix van kunst en wetenschap. Je geniet van diverse talks, interviews, film, muziek en live wetenschappelijk onderzoek. De eerste programmaonderdelen zijn al bekend gemaakt, met ook lezingen en experimenten van onderzoekers van o.a. de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht.

Weekend van de Wetenschap op zaterdag 5 en zondag 6 oktober
Het Weekend van de Wetenschap vindt plaats door heel het land, in verschillende steden. Van bibliotheek tot bedrijf, en van universiteit toch science park. Iedereen opent de deuren zodat bezoekers een unieke blik krijgen achter de schermen in de wereld van wetenschap en technologie. Iedereen is welkom, want wetenschap is natuurlijk voor iedereen, maar de focus ligt op gezinnen met kinderen tussen de 8 en 14 jaar.

Dit jaar werken we actief samen met verschillende partners op het Utrecht Science Park om wetenschap toegankelijker te maken voor de jongere doelgroep tijdens het Weekend van de Wetenschap. Maar liefst acht organisaties van het Utrecht Science Park hebben toffe activiteiten bedacht om de bezoekers kennis te laten maken met wetenschap op verschillende aspecten.

Deelnemende organisaties
Universiteit Utrecht (en Botanische Tuinen), Hubrecht Institute, Westerdijk Instituut, UMC Utrecht, Wilhelmina Kinderziekenhuis, Prinses Máxima Centrum, KNMI en Hogeschool Utrecht.
KNMI opent de deuren op zaterdag 5 oktober en de andere organisaties op zondag 6 oktober.

Bekijk de website voor meer informatie over de locaties: https://weekendvandewetenschap.nl/organisaties/2024/

Meer weten?
In de komende weken wordt meer bekend over het programma. Blijf op de hoogte.