Nederlands English
27 SEPTEMBER T/M
6 OKTOBER 2024
27 SEPTEMBER T/M
6 OKTOBER 2024
Terug

Hoofdprogramma-update: Finale Sustainable City Challenge 2023

14 juli 2023

Tijdens de Sustainable City Challenge worden studenten uitgedaagd om oplossingen te ontwerpen voor een duurzamer Utrecht. Samen met partners waaronder Utrecht Natuurlijk, CABlab, Gemeente Utrecht en Provincie Utrecht werken teams studenten vanuit mbo, hbo en wo aan duurzame opgaven, om Utrecht gezonder, leefbaarder en groener te maken.

De challenge is een intensieve pressure cooker van vijf dagen, waarin interdisciplinaire teams op verschillende locaties in de stad (Overvecht, Cartesius en Utrecht Science Park) werken en begeleid worden bij het ontwikkelen van hun oplossing. Deelnemers leren oplossingen te ontwerpen met behulp van design thinking en leren veel over samenwerken, presenteren en co-creatie met stakeholders.

Thema’s tijdens de challenge zijn mobiliteit, bewegen, gezond stedelijk leven, groene leefomgeving en leefbare wijken. Deelname aan de challenge staat open voor studenten van ROC Midden Nederland, Hogeschool Utrecht, Universiteit Utrecht, MBO Utrecht, MBO Amersfoort, Nimeto, Marnix Academie, Grafisch Lyceum Utrecht en Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Tijdens de finale presenteren de teams hun oplossingen aan opdrachtgevers, die kansrijke ideeën graag door de teams verder uit laten werken in een vervolgproject. Burgemeester Sharon Dijksma maakt de winnaars bekend.

Het bijwonen van de Finale staat open voor alle belangstellenden. Schrijf hier in!
Voorafgaand aan de Finale (aanvang 16.30 uur) is de expositie te bezoeken waar de teams hun oplossingen tentoongesteld hebben. Zij gaan er graag over in gesprek!

Meer informatie over de Sustainable City Challenge 2023 is te vinden op de website.

Finale Sustainable City Challenge 2023
Vrijdag 6 oktober, 16.30 – 17.30 uur
Accelerator, Uppsalalaan 17

Spreker
Burgemeester Sharon Dijksma