Nederlands English
27 SEPTEMBER T/M
6 OKTOBER 2024
30 september
t/m 7 oktober

Teasers Utrecht Science Week 2023 van 29 september t/m 8 oktober 

Heb je er net zo veel zin in als wij en wil je alvast een beetje in de stemming komen? Bekijk dan de teasers!

 

Teaser Symposium de Toekomst van ons Water op 29 september 2023

Jim Jansen, hoofdredacteur van New Scientist, gaat in gesprek met Wilma Scholte op Reimer, voorzitter CvB Hogeschool Utrecht en Roberta Hofman, Associate Lector waterbehandeling HU/KWR over de rol die de HU samen met de regio kan spelen in de grote uitdagingen. Keynote Reinier van den Berg gaat in op klimaatverandering. Na het plenaire programma keuze uit verschillende inspirerende workshops. We eindigen de dag met een pubquiz & borrel, waarbij je ook kunt genieten van waterproeverijen bij de Watersommelier.

 

 

Teaser 1 Jelle Ruurda – Ziekenhuis van de toekomst op 2 oktober 2023

Kom kijken naar de nieuwste ontwikkelingen bij het UMC Utrecht op het gebied van robotchirurgie en beeldvormingsfysiologie. Hoogleraar Jelle Ruurda en zijn onderzoekers geven korte presentaties om de innovatieve mogelijkheden met robotchirurgie en augmented reality in de operatiekamer te demonstreren. Het UMC Utrecht gebruikt robotchirurgie bijvoorbeeld bij operaties van patiënten met slokdarmkanker, leverkanker of prostaatkanker. Met de robot kan heel nauwkeurig geopereerd worden, hierdoor herstelt de patiënt sneller en is er minder kans op complicaties. Robotchirurgie biedt de mogelijkheid om MRI-of CT-beelden die voor de operatie zijn gemaakt te integreren met live-beelden van de operatie. Deze beelden kunnen bijdragen aan de herkenning van anatomische structuren en het identificeren van weefsel dat verwijderd moet worden tijdens de operatie.

 

Teaser 2 Jannie Wijnen – Ziekenhuis van de toekomst op 2 oktober 2023

Je kunt deelnemen aan de rondleiding in het UMC Utrecht langs deze fascinerende innovaties die de patiëntenzorg van de toekomst gaan beïnvloeden. Ontmoet de artsen en onderzoekers en stel hen al je vragen! En neem gerust een geïnteresseerde collega, studiegenoot, familielid mee (voor iedereen geldt: graag even inschrijven). Het programma duurt van 18.00 tot 21.30.