Nederlands English
27 SEPTEMBER T/M
6 OKTOBER 2024
27 SEPTEMBER T/M
6 OKTOBER 2024
Terug

Noteer alvast in je agenda: dinsdag 1 oktober is de ‘Dag van de Duurzaamheid’

Op dinsdag 1 oktober wordt de Dag van de Duurzaamheid georganiseerd door de Hogeschool Utrecht als onderdeel van de Utrecht Science Week. Er is een mooi programma samengesteld, met plenaire onderdelen, workshops, een Green Market en een feestelijke afsluiting op het duurzaamheidsplein.

Wereldwijd wordt de urgentie gevoeld om klimaatverandering, verlies aan biodiversiteit en groeiende ongelijkheid aan te pakken. Ook in het hoger onderwijs wordt de aandacht hier steeds meer op gevestigd. De Dag van de Duurzaamheid is er om samen te kijken hoe duurzame ambities kunnen worden vormgegeven, met oog op de toekomst.

Dit jaar is het thema: een sociale en rechtvaardige duurzaamheidstransitie. Met als overkoepelende vraag: hoe werken we met elkaar aan een duurzame en rechtvaardige samenleving waarbij iedereen mee kan doen? We gaan hierover in gesprek en bedenken concrete toepassingen met betrekking tot het thema.

 

Het programma 
Het programma bestaat dit jaar uit de volgende onderdelen:

10.30-12.00 – Plenair programma, met o.a.:

  • Keynote van Eva Rovers (schrijver, spreker en directeur Bureau Burgerberaad)
  • Panelgesprekken geleid door dagvoorzitter Hajar Yagkoubi (voormalig jongerenvertegenwoordiger van de VN, spreker en presentator).

12.00-13.00 – Lunch op de Green Market voor alle bezoekers 

13.00-14.30 – Workshopronde (workshops worden nog nader ingevuld)

14.30-16.00 – Netwerken op Green Market 

De Dag van de Duurzaamheid vindt plaats bij de Hogeschool Utrecht, op Padualaan 101 in de grote collegezaal.

 

Green Market
De Green Market is een duurzame markt, georganiseerd door Green Office HU. Vind nieuwe kledingitems bij de kledingruil, trap een smoothie bij elkaar, laat items repareren en leer meer over het aanbod van duurzaam onderwijs. De Green Market is op het HU plein Padualaan 101 en is vrij toegankelijk tussen 11.30-16.00 uur.

 

Ben jij erbij?
Zet dinsdag 1 oktober alvast in je agenda. Binnenkort volgt meer informatie over de workshops en inschrijving.