Nederlands English
27 SEPTEMBER T/M
6 OKTOBER 2024
27 SEPTEMBER T/M
6 OKTOBER 2024
Terug

Utrecht Science Week 2023: sneak peek

23 mei 2023

   

Van vrijdag 29 september tot en met zondag 8 oktober aanstaande is het zo ver: het Utrecht Science Park kleurt Utrecht Science Week. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan een prachtig programma. Tijd voor een tipje van de sluier!

Hackathon Green Labs
Wat als de vele laboratoria op het Utrecht Science Park hun krachten bundelen en samen op zoek gaan naar slimme oplossingen om de milieubelasting structureel te verminderen? Dat kan gaan om houding en gedrag, bedrijfscultuur, processen en procedures, maar ook om materialen, apparatuur en inkoopstrategie. Het kan immers toch niet zo zijn dat het lab, waar bij uitstek gewerkt wordt aan een gezonde, duurzame samenleving, zelf een enorme bijdrage levert aan de bedreiging daarvan?

Deze hackathon is een co-productie van het Hubrecht Instituut, Genmab, Prinses Máxima Centrum, UMC Utrecht, Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht; we zijn te gast in de inspirerende werkomgeving van UtrechtInc.

In het hoofdprogramma, naast deze hackathon, onder meer een veelbelovende Dag van de Duurzaamheid, het indrukwekkende thema Ziekenhuis van de Toekomst en natuurlijk de Tweede Utrecht Science Lezing. Het tromgeroffel houden we nog even vast, bekendmaking volgt!

Partnerprogramma
In het omlijstende programma van de partners vind je veelkleurige pareltjes als bijvoorbeeld de workshop “Science of Success” van het Centre for Complex Systems Studies, een debat over dierwaardige veehouderij (Diergeneeskunde), een spannende rondleiding door de Nieuwe Evolutie Tuin (Botanische Tuinen) en een discussie op initiatief van het Centre for Unusual Collaborations over de vraag hoe inter- en transdisciplinaire samenwerking in onderzoek zich verhoudt tot het reguliere systeem van erkennen en waarderen: moet het anders? Hoe dan?

En meer!
Volledig kleur bekennen gaat de komende periode gebeuren. Nog voor de zomervakantie kan iedereen zich inschrijven voor de verschillende programma-onderdelen. Houd de socials en deze website in de gaten.