Nederlands English
26 SEPTEMBER T/M
5 OKTOBER 2025
26 SEPTEMBER T/M
5 OKTOBER 2025

Terugblik editie 2023

We kijken enthousiast terug op een ontzettend geslaagde en inspirerende derde editie van de Utrecht Science Week met boeiende sprekers, vooruitstrevende visies, verrassende ontmoetingen en betekenisvolle gesprekken. Het complete overzicht van alle programma onderdelen van de Utrecht Science Week in 2023 is hier te vinden.

Bekijk hieronder het mooie beeldmateriaal van de Utrecht Science Week ’23.

Aftermovie Utrecht Science Week 2023

Aftermovies events Utrecht Science Week 2023

Bekijk hier de aftermovies van het Betweter Festival, Dialoog Dierwaardige Veehouderij en de Sustainable City Challenge.

Vrijdag 29 september

Opening Utrecht Science Week – fotograaf Seth Carnill

Betweter Festival – fotograaf Ben Houdijk

Betweter Festival – fotograaf Tessa de Geus

Betweter Festival – fotograaf Jelmer de Haas

Maandag 2 oktober

Plandelen op Utrecht Science Park – fotograaf Seth Carnill

Dinsdag 3 oktober

Donderdag 5 oktober

Vrijdag 6 oktober

Sprekers tijdens editie 2023

Reinier van den Berg
Reinier van den Berg is klimatoloog, weerpresentator, spreker met hoofdonderwerpen als klimaatverandering en duurzaamheid, dagvoorzitter, duurzaam ondernemer. En ook fan van bomen, gek op natuur, auteur van Bladgoud, founder speakout.nl. Bekijk hier zijn persoonlijke uitnodiging.  


→ 29-09, 13:15uur: Symposium de Toekomst van ons Water
Esther Breij
Esther Breij is Vice President, Hoofd Translational Research & Scientific Communication bij Genmab.


→ 05-10, 10:00uur: Immuno-Innovation: Changing the Game in Health (ENG)
Sylvia Brugman
Sylvia Brugman is Associate Professor Host Microbe Interactomics bij Wageningen University & Research.
Mieke de Bruin
Mieke de Bruin is Communitymanager bij de Stichting Utrecht Science Park. In die rol is ze bezig met gebiedsontwikkeling, lobby. mobiliteit en het IASP, de internationale associatie.


→ 06-10, 10:00uur: Duurzaam samenwerken voor een versnelde circulaire economie
Patrick Cramers
Patrick Cramers is directeur Institute for Life Sciences & Chemistry (ILC) bij de Hogeschool Utrecht. "Onderwijs, cultuur en maatschappelijk betrokkenheid lopen als rode draad door mijn werkzame leven. Ik voel me thuis in dynamische organisaties, waar ik een verschil kan maken voor talenten. Als creatief strategisch denker en doener weet ik kansen voor een organisatie te verzilveren. Ik begrijp de taal van de inhoud, doorzie de processen van de organisatie en weet die aan elkaar te verbinden. Ik werk graag met een gezelschap, waarmee het goed toeven is en waarin ieder zijn eigen top kan bereiken."  


→ 02-10, 09:00uur: Hackathon Lab Sustainability On The Utrecht Science Park
→ 06-10, 10:00uur: Duurzaam samenwerken voor een versnelde circulaire economie
Anton Damen
Anton Damen, bekend als de Plandelman, is filmjournalist, game-recensent en tekstschrijver. Hij werkt al een decennium als (hoofd)redacteur bij het International Film Festival Rotterdam en bijna net zo lang bij het Nederlands Film Festival. Voor het AD speelt hij videogames en schrijft over techniek en gadgets. Voor de tijdschriften Toeractief en Wandel.nl maakt hij reportages en portretinterviews. Anton is momenteel bezig met een duurzame ontdekkingstocht.Die leidde tot een nieuw initiatief: PLANDELEN.


→ 02-10, 12:30uur: Plandelen op Utrecht Science Park
Sharon Dijksma
Sharon Dijksma zet zich als burgemeester van Utrecht in voor een veilige, gezonde en klimaat neutrale stad en voor gelijke kansen voor iedereen. Daarbij wil zij zich in het bijzonder richten op de jongeren in de stad, omdat zij het nodig hebben en het verdienen dat Utrecht investeert in hun toekomst. Ook ziet zij het als haar verantwoordelijkheid om als bruggenbouwer op te treden tussen de partijen en instanties die samen de stad maken, en om de Utrechtse belangen te behartigen in zowel Den Haag, Europa als internationaal.


→ 06-10, 16:30uur: Finale Sustainable City Challenge 2023
Jesse van Doren
Jesse van Doren is een ondernemer die sinds zijn elfde bedrijven van over de hele wereld helpt, websites maakt, technologieën ontwikkelt en innovatie- en technologie community’s opzet. Hij is super enthousiast over de toekomst en de mogelijkheden van techniek. Na anderhalf jaar HBO (propedeuse in de tas) moest Jesse voor zijn opleiding een bedrijf opzetten. Aangezien hij hier al mee bezig was is hij gestopt met zijn opleiding en is hij zich vol gaan focussen op zijn bedrijf. De afgelopen jaren heeft hij een geweldig team van mensen om zich heen verzameld. Met zijn verschillende bedrijven BrizeDesignThinkingMethode.nlHackathonopmaat.nlTrackcol en Livestreamopmaat.nl helpt hij toonaangevende organisaties om zichzelf opnieuw uit te vinden door het geven van lezingen, workshops en trainingen.


→ 02-10, 09:00uur: Hackathon Lab Sustainability On The Utrecht Science Park
Sara Dubbeldam
Sara Dubbeldam is duurzame modejournalistise Op haar platform When Sara Smiles schrijft ze over de wereld achter onze kleding en het opbouwen van een duurzame garderobe zonder afbreuk te doen aan stijl.


→ 02-10, 19:30uur: Utrecht Maakt Kennis - Groene garderobe
Gita Gallé
Gita Gallé is bestuurder en toezichthouder in de zorg. In het dagelijks leven is zij onder meer lid Raad van Bestuur (COO/CFO) van het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie, lid Bestuur Prinses Máxima Foundation. "De instellingen op het Science Park kunnen nog veel meer baat bij elkaar hebben. Samenwerken is immers het nieuwe concurreren. Maar dan moet je elkaar wel kennen. Het feit dat het Máxima inmiddels hét grootste Europese kinderkankercentrum is, is overigens iets dat veel mensen nog niet weten. Het is goed om ons dat te realiseren. We zijn natuurlijk wel van Hollandse makelij. Dus ik wil me vooral ook inzetten voor goede samenwerking met andere partijen en organisaties.  Zoals met de shared care centra, maar vooral ook met de patiënten- & cliëntenorganisaties. Dat we elkaars expertise benutten en samen ervoor zorgen dat we de missie waarmaken en blijven innoveren."


→ 02-10, 09:00uur: Hackathon Lab Sustainability On The Utrecht Science Park
Lars Guelen
Lars Guelen is teamleider discovery research bij Genmab met een brede wetenschappelijke achtergrond. Hij heeft een passie voor geneesmiddelenontwikkeling en heeft uitgebreide ervaring in de ontwikkeling van grote moleculen voor immuun-oncologie. 


→ 05-10, 10:00uur: Immuno-Innovation: Changing the Game in Health (ENG)
Katja Heister
Dr. Katja Heister is sinds september 2015 hoofd van het GeoLab bij de Universiteit Utrecht. Daarvoor was ze assistent-professor in de bodemwetenschappen aan de Technische Universität München in Freising-Weihenstephan, waar ze nog steeds als docent verbonden is. Ze is verantwoordelijk voor de exploitatie van het GeoLab. Dit omvat zowel het toezicht op de dagelijkse operationele processen als de ontwikkeling van een langetermijnvisie voor het laboratorium in nauwe samenwerking met de wetenschappers en andere belanghebbenden. Samen met operationeel manager Bernadette Marchand vormt zij het labmanagement.


→ 02-10, 09:00uur: Hackathon Lab Sustainability On The Utrecht Science Park
Amy Hillaert
Amy Hillaert is Podium-programmamaker en oprichter van de onderneming Pastel Clothes.


→ 02-10, 19:30uur: Utrecht Maakt Kennis - Groene garderobe
Roberta Hofman

Dr.ir. Roberta Hofman werkt als senior scientist bij het team drinkwaterbehandeling bij KWR Watercycle Research Institute. Vanuit deze rol is ze als associate lector bij de Hogeschool Utrecht gedetacheerd. Het is de ambitie dat het onderwerp ‘water’ binnen de HU daarmee verder kan uitgroeien tot een volwaardige kenniskring. "Mijn specialiteiten zijn drinkwater- en afvalwaterbehandeling, voornamelijk UV-, oxidatie- en adsorptieprocessen. Daarnaast heb ik ervaring in het terugwinnen van grondstoffen uit waterzuivering en levenscyclusanalyses voor waterzuivering. Ik heb ervaring als polymeer- en organisch chemicus in coatings, de farmaceutische en chemische industrie en als wetenschapsjournalist voor vakbladen."



→ 29-09, 13:15uur: Symposium de Toekomst van ons Water
Jim Jansen
Jim Jansen is hoofdredacteur van het populaire wetenschappelijke tijdschrift New Scientist en uitgever Veen Media. Maakt 15 magazines per jaar en geeft daarnaast even zoveel populair wetenschappelijke boeken uit. Tevens is hij wetenschapscoördinator bij het Parool en auteur van de wekelijkse rubriek Eureka in het Algemeen Dagblad.    


→ 29-09, 11:45uur: Opening Utrecht Science Week 2023
→ 29-09, 13:15uur: Symposium de Toekomst van ons Water
Prescilla Jeurink
Prescilla Jeurink is docent Farmacologie binnen Farmaceutische Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Haar onderwijs richt zich op de rol van het immuunsysteem in gezondheid en ziekte. Ze is gefascineerd door de mogelijke invloed van gezonde voeding en levensstijl op het behoud van een goede gezondheid. Haar ambitie als Future Food Ambassador Feed, Food & Health is om synergie te zoeken tussen expertise over menselijke, dierlijke en plantaardige immuun veerkracht en voeding binnen academische groepen, bedrijven en medische centra. 


→ 02-10, 11:00uur: Healthy and sustainable food: envision future scenarios to drive change in society
Dennis Klomp
Prof. dr. D.W.J. (Dennis) Klomp is hoogleraar 'high precision structural and metabolic imaging' in het UMC Utrecht. In de afgelopen vijf jaar heeft hij een uniek onderzoeksteam opgezet met chemici, fysici en clinici uit de medische wereld. Zijn volledige biografie vindt u hier. Bekijk hier de uitnodiging.


→ 02-10, 18:00uur: Het ziekenhuis van de toekomst
Robbert van der Kruk
Robbert van der Kruk, researcher Cognitive robotics for Agri-Food Technology, Eindhoven University of Technology 


→ 02-10, 11:00uur: Healthy and sustainable food: envision future scenarios to drive change in society
Josefien Kursten

Als lid van de Raad van Bestuur bepaalt Josefien Kursten mede het algemene beleid van het UMC Utrecht. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor de financiën en (duurzame) bedrijfsvoering. Met haar visie op passende zorg brengt Josefien veel expertise in voor het toegankelijk en betaalbaar houden van kwalitatief goede zorg in brede zin.

Josefien is na haar studie Algemene Economie gaan werken bij verschillende ministeries als financieel beleidsadviseur. Na ruim 10 jaar maakte zij de overstap naar de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Josefien heeft verschillende managementfuncties bij de NZa bekleed. Sinds 2016 tot begin 2022 was zij directeur regulering. Maatschappelijke betrokkenheid is leidend in de stappen die Josefien in haar carrière heeft gezet.



→ 29-09, 11:45uur: Opening Utrecht Science Week 2023
→ 02-10, 09:00uur: Hackathon Lab Sustainability On The Utrecht Science Park
Wouter de Laat
Wouter de Laat is groepsleider bij het Hubrecht Institute en hoogleraar Biomedische Genomica aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Zijn onderzoek richt zich op regulatie van epigenetica en genexpressie. Daarvoor heeft De Laat technologieën ontwikkeld waarmee hij kan bestuderen hoe de driedimensionale structuur van het genoom de transcriptieregulatie beïnvloedt.


→ 02-10, 09:00uur: Hackathon Lab Sustainability On The Utrecht Science Park
Corinne Lamain
Corinne Lamain is director bij het Centre for Unusual Collaborations (CUCo). Corinne is promovenda op het gebied van politieke ecologie en kijkt naar discoursen over klimaatveiligheid als onderdeel van klimaatactie in de oostelijke Himalaya. 
Renoud Marijnissen
Renoud Marijnissen is Director, Programmamanagement Onderzoek, Nieuwe Formaten & Technologie bij Genmab.


→ 05-10, 10:00uur: Immuno-Innovation: Changing the Game in Health (ENG)
Marjon Moed
Marjon Moed is theatermaker. In 2008 is ze afgestudeerd aan de Muziektheateracademie (CODARTS).


→ 02-10, 19:30uur: Utrecht Maakt Kennis - Groene garderobe
Marleen Onwezen
Marleen Onwezen is sociaal psycholoog. Ze heeft in Tilburg gestudeerd en haar PhD over de rol van emoties in duurzame keuzes in 2014 ontvangen bij de universiteit van Wageningen. Ze werkt nu al ruim 12 jaar bij Wageningen Economic Research als senior onderzoeker. Ze is ambassadeur, expertiseleider en coördinator consumentengedrag van Wageningen University and Research. Daarnaast is zij trekker van de gamechanger keuzebekwame consument bij NWA en zit zij in het kernteam gezonde en veilige voedselsystemen van Wageningen Research. Zij zit in de scientific board van verschillende bedrijven om mee te denken hoe duurzame en gezonde keuzes gestimuleerd kunnen worden.
Judith Oprins
Judith Oprins is Vice President Research Operations bij Genmab. Ze werkt inmiddels ruim 20 jaar bij het internationale biotechnologiebedrijf Genmab op het Utrecht Science Park. Judith is bij Genmab gestart als wetenschapper en ze heeft onder andere meegewerkt aan ontdekking van daratumumab (nu als antilichaamtherapie beschikbaar tegen de kankersoort Multiple Myeloma/ziekte van Kahler). Naast de functie van Vice President Research Operations en is zij tevens Site Manager van de Nederlandse onderzoekscentra van Genmab (Genmab R&D Center in Utrecht en Genmab Zeist). "Verbinding maken is mij een belangrijke drijfveer."


→ 02-10, 09:00uur: Hackathon Lab Sustainability On The Utrecht Science Park
Corné Pieterse
Corné Pieterse is professor Plant-Microbe Interacties en wetenschappelijk directeur van het Institute of Environmental Biology van de Bètafaculteit. Zijn onderzoeksgroep onderzoekt de moleculaire mechanismen waarmee het immuunsysteem van planten bescherming biedt tegen plantenziekten en plagen, en hoe goedaardige micro-organismen in de microflora op plantenwortels de groei en gezondheid van planten stimuleren. In 2022 ontvingen zij daarvoor de Spinoza premie. Wereldwijd gaat jaarlijks ruim een kwart van alle oogsten verloren aan ziekten en plagen. Met hun onderzoek draagt de Plant-Microbe Interacties groep bij aan oplossingen voor belangrijke maatschappelijke vraagstukken zoals voedselzekerheid en duurzame landbouw.


→ 29-09, 11:45uur: Opening Utrecht Science Week 2023
Anton Pijpers
Anton Pijpers (1958) is sinds 1 oktober 2017 voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht. Na zijn studie Diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht werkte hij als dierenarts. Hij promoveerde ook aan de Universiteit Utrecht en werd in 1993 benoemd tot hoogleraar. Tussen 2000 en 2009 verliet Anton Pijpers de universiteit en was hij algemeen directeur van de Gezondheidsdienst voor Dieren. In 2009 keerde hij terug als decaan van de faculteit Diergeneeskunde. In 2014 werd hij vicevoorzitter van het College van Bestuur. Als bruggenbouwer werkt hij graag samen met decanen, studenten en medewerkers aan zowel een sterk regionaal netwerk als de internationale uitstraling van de universiteit. Daarnaast vervult hij verschillende (onbezoldigde) nevenfuncties. Zo is hij lid van de regiegroep Topsector Life Sciences & Health, Vice-voorzitter van de Economic Board Utrecht en voorzitter van Fulbright The Netherlands.


→ 29-09, 11:45uur: Opening Utrecht Science Week 2023
Wilma Scholte op Reimer
Wilma Scholte op Reimer is voorzitter van het College van Bestuur aan de Hogeschool Utrecht. Eerder was zij decaan van de faculteiten Bewegen, Sport en Voeding en Gezondheid aan de Hogeschool van Amsterdam en bijzonder hoogleraar Complexe Zorg, in het bijzonder voor hartpatiënten aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam.


→ 29-09, 11:45uur: Opening Utrecht Science Week 2023
→ 29-09, 13:15uur: Symposium de Toekomst van ons Water
Reint Jan Renes
Gedragswetenschapper Dr. R.J. (Reint Jan) Renes is lector Psychologie voor een Duurzame Stad. Met zijn lectoraat doet hij, vanuit concrete vraagstukken uit de praktijk, onderzoek naar de gedragspsychologie achter duurzaamheid. Steeds meer mensen maken zich namelijk druk over het klimaat. Maar veel van hen voelen toch weinig urgentie of zien teveel belemmeringen om in hun dagelijks leven daadwerkelijk klimaatvriendelijkere keuzes te maken. Wat motiveert hen om juist wél aan de slag te gaan?


→ 03-10, 10:00uur: Dag van de Duurzaamheid
Rob Ruijtenbeek
Rob Ruijtenbeek is Vice President, Hoofd Antibody Discovery Technologies bij Genmab.


→ 05-10, 10:00uur: Immuno-Innovation: Changing the Game in Health (ENG)
Jelle Ruurda

Prof. dr. J.P. (Jelle) Ruurda is gastro-intestinaal en oncologisch chirurg bij UMC Utrecht. Vanaf 2019 is hij hoogleraar op 'robot-assisted and minimally invasive surgery'. Jelle Ruurda begon al in 2000 met robotchirurgie en richt zich sinds zijn terugkeer in Utrecht volledig op robotgeassisteerde minimaal invasieve oesofagectomie en gastrectomie. Zijn onderzoek richt zich op minimaal invasieve chirurgie en robotchirurgie, maar ook chirurgische beeldvorming en innovaties zijn onderwerpen van onderzoek. Bekijk zijn persoonlijke uitnodiging hier. Zijn volledige biografie kan je hier lezen.



→ 02-10, 18:00uur: Het ziekenhuis van de toekomst
Paul Schenderling
Paul Schenderling is econoom, schrijver en spreker. Hij heeft ruim 10 jaar onderzoeks- en advieservaring en ervaring met politiek-bestuurlijke processen, op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Door zijn inhoudelijke bagage en procesvaardigheden is hij in staat om brede groepen belanghebbenden bijeen brengen rondom gedeelde oplossingen. Hierbij verbindt hij heldere visies met praktische keuzes, zodat iedereen weet waar we het voor doen, maar ook hoe we het kunnen doen. "Ik adviseer en schrijf over sociale en ecologische vraagstukken vanuit een economische invalshoek. Van het samen vinden van zeldzame combinaties van bevlogen én werkbare keuzes word ik telkens weer enthousiast!"


→ 04-10, 13:30uur: Tweede Circular Economy Festival
Sigrid Scherrenberg
Sigrid Scherrenberg is Manager Innovations bij Royal Haskoning DHV. Sigrid heeft een Master Degree Civiele Techniek, Sanitaire Techniek aan de Technische Universiteit Delft, waar ze in 2011 ook promoveerde. Haar onderzoek richtte zich op de geavanceerde behandeling van RWZI effluent om fosfor te verwijderen tot zeer lage limieten (<0,15 mg Ptotal/L). Ze deed een post-doc in samenwerking met Evides Industriewater over het hergebruik van RWZI effluent voor irrigatiewater.


→ 29-09, 13:15uur: Symposium de Toekomst van ons Water
Liana Steeghs
Liana Steeghs is Senior Director Alliance Management bij Genmab.


→ 05-10, 10:00uur: Immuno-Innovation: Changing the Game in Health (ENG)
Michiel van der Stelt
Michiel van der Stelt is Programmamanager Sustainability aan de Hogeschool van Utrecht en werkt mee aan de programmalijn Gezond en Circulair drinkwater.


→ 29-09, 11:45uur: Opening Utrecht Science Week 2023
Eva Switynk
Eva Switynk is student Fashion and textile technologies aan Hogeschool Saxion. Ze  ontwikkelde een kledingcollectie van overgebleven stukken gordijn en denim.


→ 02-10, 19:30uur: Utrecht Maakt Kennis - Groene garderobe
Annuska Toebast
Annuska Toebast-Wensink MA MSc is onderzoeker bij het lectoraat Marketing & Customer Experience. Ze richt zich op duurzame mode consumptie. Annuska verbindt theorie en praktijk in haar werk. Met een achtergrond in marketing en communicatie ligt haar onderzoek interesse en specialisatie in consumptie onderzoek, met een focus op duurzame mode. 


→ 02-10, 19:30uur: Utrecht Maakt Kennis - Groene garderobe
Jan Henk van der Velden
Jan Henk van der Velden, sinds 2017 directeur-bestuurder van de stichting Utrecht Science Park, over het Utrecht Science Park: "Ik vind het bijzonder interessant hoe op het Utrecht Science Park door de zorg- en kennisinstellingen, onderzoeksinstituten en bedrijven op zeer hoog niveau intensief wordt samengewerkt op het gebied van gezondheid en duurzaamheid. Prachtig om daar samen met het team van Utrecht Science Park een bijdrage aan te kunnen leveren."


→ 29-09, 11:45uur: Opening Utrecht Science Week 2023
→ 02-10, 09:00uur: Hackathon Lab Sustainability On The Utrecht Science Park
Roel Vermeulen
Prof. dr. R.C.H. (Roel) Vermeulen is hoogleraar Environmental Epidemiology and Exposome Science aan de Universiteit Utrecht en directeur van het Institute for Risk Assessment Sciences (IRAS). Hij is hoogleraar aan het Julius Center, Department Public Health Healthcare Innovation and Medical Humanities (UMC Utrecht) en gasthoogleraar aan het Imperial College in London.


→ 02-10, 11:00uur: Healthy and sustainable food: envision future scenarios to drive change in society
Detlef van Vuuren
Detlef van Vuuren (1970) is hoogleraar Integrated Assessment of Global Environmental Change aan de Faculteit der Geowetenschappen, Universiteit Utrecht en senior onderzoeker bij het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL), waar hij leiding geeft aan het IMAGE Integrated Assessment Modeling team. Hij heeft meer dan 360 artikelen gepubliceerd in papers en journals, waaronder spraakmakende als Nature en Science. Hij behoort tot wereldwijd tot een selecte groep van slechts enkele onderzoekers die zijn aangemerkt als “meest geciteerde onderzoeker” in verschillende wetenschappelijke disciplines.


→ 02-10, 11:00uur: Healthy and sustainable food: envision future scenarios to drive change in society
Dieuwertje de Wagenaar
Dieuwertje de Wagenaar heeft jaren gewerkt als onderzoeker bij de universiteit van Wageningen en als manager van het circular fashion lab. Ze ontwikkelde onder andere de gratis Circular Fashion-cursus.


→ 02-10, 19:30uur: Utrecht Maakt Kennis - Groene garderobe
Bert Weckhuysen
Prof. dr. ir. Bert Weckhuysen is Universiteitshoogleraar Katalyse, Energie en Duurzaamheid aan de Universiteit Utrecht. Hij behaalde zijn Master en PhD aan de Universiteit van Leuven (België) in respectievelijk 1991 en 1995, waarna hij als postdoc werkte aan de Lehigh University (PA, VS) en Texas A&M University (TX, VS). Zijn interesses omvatten het ontwerp, de synthese, karakterisering en toepassing van vaste katalysatoren voor de productie van onze huidige en toekomstige transportbrandstoffen, chemicaliën en materialen. Recent onderzoek is gewijd aan de katalytische activering van CO2  via thermische en elektrokatalytische routes en de fotokatalytische en elektrokatalytische splitsing van H2 O in H2  en O2 , evenals de chemische recycling van kunststoffen en de opwaardering van huishoud- en landbouwafval. Hij heeft vele wetenschappelijke prijzen ontvangen, waaronder de Emmett Award, Bourke Award, Spinoza Award, Tanabe Prize en Chemistry Europe Award. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw en is lid van o.a. de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen, Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten en de European Academy of Science. Hij heeft zitting in nationale en internationale besturen en geeft leiding aan verschillende grootschalige onderzoeksinitiatieven, waaronder ARC CBBC, MCEC en SUNERGY. Weckhuysen is momenteel voorzitter van de Europese Federatie van Katalyseverenigingen.


→ 06-10, 10:00uur: Duurzaam samenwerken voor een versnelde circulaire economie

Terugblik editie 2022

Benieuwd naar hoe het vorig jaar was? Bekijk hier het programma van Utrecht Science Week editie ‘22.

Terugblik editie 2021

Benieuwd hoe het allemaal begon in 2021? Bekijk hier het programma van Utrecht Science Week editie ‘21 online terug.