We kijken enthousiast terug op een ontzettend geslaagde en inspirerende derde editie van de Utrecht Science Week met boeiende sprekers, vooruitstrevende visies, verrassende ontmoetingen en betekenisvolle gesprekken. Het complete overzicht van alle programma onderdelen van de Utrecht Science Week in 2023 is hier te vinden.
Bekijk hieronder het mooie beeldmateriaal van de Utrecht Science Week ’23.
Bekijk hier de aftermovies van het Betweter Festival, Dialoog Dierwaardige Veehouderij en de Sustainable City Challenge.
Opening Utrecht Science Week – fotograaf Seth Carnill
Symposium de Toekomst van ons Water – fotograaf Seth Carnill
Betweter Festival – fotograaf Ben Houdijk
Betweter Festival – fotograaf Tessa de Geus
Betweter Festival – fotograaf Jelmer de Haas
Hackathon Lab Sustainability On The Utrecht Science Park – fotograaf Seth Carnill
Plandelen op Utrecht Science Park – fotograaf Seth Carnill
Het ziekenhuis van de toekomst – fotograaf Seth Carnill
Dag van de duurzaamheid – fotograaf Seth Carnill
Immuno-Innovation: Changing the Game in Health – fotograaf Seth Carnill
Tweede Utrecht Science Lezing “Duurzaam samenwerken voor een versnelde circulaire economie” – fotograaf Seth Carnill
Finale Sustainable City Challenge 2023 – fotograaf Seth Carnill
Dr.ir. Roberta Hofman werkt als senior scientist bij het team drinkwaterbehandeling bij KWR Watercycle Research Institute. Vanuit deze rol is ze als associate lector bij de Hogeschool Utrecht gedetacheerd. Het is de ambitie dat het onderwerp ‘water’ binnen de HU daarmee verder kan uitgroeien tot een volwaardige kenniskring. "Mijn specialiteiten zijn drinkwater- en afvalwaterbehandeling, voornamelijk UV-, oxidatie- en adsorptieprocessen. Daarnaast heb ik ervaring in het terugwinnen van grondstoffen uit waterzuivering en levenscyclusanalyses voor waterzuivering. Ik heb ervaring als polymeer- en organisch chemicus in coatings, de farmaceutische en chemische industrie en als wetenschapsjournalist voor vakbladen."
Als lid van de Raad van Bestuur bepaalt Josefien Kursten mede het algemene beleid van het UMC Utrecht. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor de financiën en (duurzame) bedrijfsvoering. Met haar visie op passende zorg brengt Josefien veel expertise in voor het toegankelijk en betaalbaar houden van kwalitatief goede zorg in brede zin.
Josefien is na haar studie Algemene Economie gaan werken bij verschillende ministeries als financieel beleidsadviseur. Na ruim 10 jaar maakte zij de overstap naar de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Josefien heeft verschillende managementfuncties bij de NZa bekleed. Sinds 2016 tot begin 2022 was zij directeur regulering. Maatschappelijke betrokkenheid is leidend in de stappen die Josefien in haar carrière heeft gezet.
Prof. dr. J.P. (Jelle) Ruurda is gastro-intestinaal en oncologisch chirurg bij UMC Utrecht. Vanaf 2019 is hij hoogleraar op 'robot-assisted and minimally invasive surgery'. Jelle Ruurda begon al in 2000 met robotchirurgie en richt zich sinds zijn terugkeer in Utrecht volledig op robotgeassisteerde minimaal invasieve oesofagectomie en gastrectomie. Zijn onderzoek richt zich op minimaal invasieve chirurgie en robotchirurgie, maar ook chirurgische beeldvorming en innovaties zijn onderwerpen van onderzoek. Bekijk zijn persoonlijke uitnodiging hier. Zijn volledige biografie kan je hier lezen.
Benieuwd naar hoe het vorig jaar was? Bekijk hier het programma van Utrecht Science Week editie ‘22.
Benieuwd hoe het allemaal begon in 2021? Bekijk hier het programma van Utrecht Science Week editie ‘21 online terug.