Nederlands English
27 SEPTEMBER T/M
6 OKTOBER 2024
30 september
t/m 7 oktober
Terug

De vierde editie van de Utrecht Science Week komt eraan

Ruim een week lang (wetenschappelijk) open huis! 

Van vrijdag 27 september tot en met zondag 6 oktober is de vierde editie van de Utrecht Science Week en zet het Utrecht Science Park de deuren wijd open voor iedereen die geïnteresseerd is in (toegepaste) wetenschap.  

Op het Utrecht Science Park, het grootste science park van Nederland, werken ruim 55.000 studenten en 30.000 medewerkers samen aan het ontwikkelen en toepassen van baanbrekende wetenschap en oplossingen op het gebied van life sciences, gezondheid en duurzaamheid.  

De Utrecht Science Week zet de relevantie en de resultaten van deze samenwerking graag vol in de schijnwerpers. Ter inspiratie, om samen nog meer het verschil te maken. En om bestaande samenwerking te versterken, uit te breiden en nieuwe, kansrijke coalities en allianties te ontdekken. 

In nauwe samenwerking met verschillende partners die gevestigd zijn op het Utrecht Science Park wordt gewerkt aan een gevarieerd en relevant programma op het gebied van duurzaamheid en gezond leven. Evenementen als het Betweterfestival, de Dag van de Duurzaamheid en het Weekend van de Wetenschap maken ook deel uit van dit programma.  

Verschillende programmaonderdelen voor diverse doelgroepen
De Utrecht Science Week biedt een rijk en gevarieerd programma met aansprekende lezingen, interactieve workshops, rondleidingen en spraakmakende interviews, rondom (toegepaste) wetenschap op het Utrecht Science Park.  

Zo zijn er programmaonderdelen voor werknemers, studenten en professionals op het gebied van life sciences, gezondheidszorg en duurzaamheid. Ook voor het bredere publiek en jongere doelgroep is er veel interessants te beleven.  

Dit jaar werken we actief samen met verschillende partners op het Utrecht Science Park om wetenschap toegankelijker te maken voor de jongere doelgroep tijdens het Weekend van de Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap is op zaterdag 5 en zondag 6 oktober en vindt plaats door heel het land, in verschillende steden. Van bibliotheek tot bedrijf, en van universiteit toch science park. Iedereen opent de deuren zodat bezoekers een unieke blik krijgen achter de schermen in de wereld van wetenschap en technologie. Iedereen is welkom, want wetenschap is natuurlijk voor iedereen, maar de focus ligt op gezinnen met kinderen tussen de 8 en 14 jaar. Ben jij al benieuwd wat er gebeurt tijdens het Weekend van de Wetenschap? Neem alvast een kijkje op de website. 

Binnenkort meer
Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de invulling van een mooi programma. Binnenkort volgt meer informatie over het programma en het (kosteloos) aanmelden. Houd de website in de gaten en meld je aan voor de nieuwsbrief van het Utrecht Science Park om op de hoogte te blijven.  

Bekijk nog eens de aftermovie van de Utrecht Science Week 2023 om alvast de sfeer te proeven.