Nederlands English
27 SEPTEMBER T/M
6 OKTOBER 2024
30 september
t/m 7 oktober
Terug

Derde editie Utrecht Science Week groot succes

Van het ziekenhuis van de toekomst tot de redding van ons drinkwater, van de dialoog over dierwaardige veehouderij tot de inwijding in de immuuntherapie van Genmab en van de hackathon over verduurzaming van de laboratoria op het Utrecht Science Park tot de finale van de Sustainable City Challenge: de derde editie van de Utrecht Science Week was een groot succes. Het Utrecht Science Park liet een week lang bezoekers kennismaken met alles wat het Science Park te bieden heeft. Alle betrokken partners presenteerden daarbij een veelzijdig programma.

Tijdens deze derde editie van de Utrecht Science Week stond de kracht van innovatie en samenwerking gericht op een gezonde, duurzame samenleving centraal. Het zeer gevarieerde programma bood onder andere lezingen, debatten, rondleidingen en creatieve competities voor het bedenken van oplossingen voor vraagstukken rondom duurzaamheid en gezond leven. Gevestigde evenementen zoals het Betweter Festival, de Dag van de Duurzaamheid en het Weekend van de Wetenschap waren ook onderdeel van het uitgebreide aanbod. De activiteiten vonden plaats op diverse locaties in het Utrecht Science Park en op enkele plekken in de stad Utrecht.

Samenwerking partners
“ De derde editie van de Utrecht Science Week was een groot succes en toont opnieuw de sterke verbondenheid van onze partners. Meer dan 8.000 bezoekers hebben een week lang de dynamiek van het Utrecht Science Park ervaren”, zegt Jan Henk van der Velden, directeur-bestuurder van de Stichting Utrecht Science Park.

Het programma van de Utrecht Science Week is in nauwe samenwerking met de partners samengesteld: Hogeschool Utrecht, Universiteit Utrecht, Universitair Medisch Centrum Utrecht, Prinses Máxima Centrum, Genmab, Hubrecht Institute en RIVM.

Prijsuitreiking Sustainable City Challenge
Na een spannende finale met pitches van verschillende studententeams over de thema’s social wellbeing, healthy living, climate adaptation en active mobility maakte burgemeester Sharon Dijksma de winnaar van de publieksprijs bekend: de community spaces voor de nieuwbouwwijk Cartesius.

Burgemeester Dijksma had nog een primeur: ze was zojuist benoemd tot lid van de adviesgroep lokale overheden van de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, António Guterres. Deze adviesgroep moet effectievere samenwerking tussen alle overheidslagen tot stand brengen, met als doel de Sustainable Development Goals te behalen. Binnen de adviesgroep zal Dijksma zich bezighouden met het thema Future Generations. Een beter podium voor dit eervolle nieuws had ze niet kunnen kiezen.

Over Utrecht Science Week
Op het Utrecht Science Park, het grootste science park van Nederland, werken ruim 55.000 studenten en 30.000 medewerkers van gerenommeerde kennisinstellingen, medische centra en bedrijven intensief samen aan het ontwikkelen en toepassen van baanbrekende wetenschap en oplossingen op het gebied van gezondheidszorg, life sciences en duurzaamheid. De Utrecht Science Week zet de relevantie en de resultaten vol in de schijnwerpers.

Foto’s en terugblik
Bekijk hier de foto’s; binnenkort zijn hier ook de aftermovies te bekijken.