Nederlands English
27 SEPTEMBER T/M
6 OKTOBER 2024
30 september
t/m 7 oktober
Terug

Hoofdprogramma-update: De toekomst van ons water

In het hoofdprogramma van de Utrecht Science Week 2023 op de openingsdag vrijdag 29 september: het HU-symposium De toekomst van ons water. Met een keynote van meteoroloog Reinier van den Berg.

Klimaatverandering heeft een grote invloed op ons water, met maatschappelijke en technische uitdagingen tot gevolg. De stijgende zeespiegel bedreigt kustgebieden, watertekorten en verontreiniging worden verergerd door extreme weersomstandigheden, waardoor onder andere de drinkwatervoorziening en ecosystemen in gevaar komen. Zelfs de terugkeer van infectieziekten ligt op de loer.

Samenwerking in de waterketen is essentieel om deze uitdagingen aan te pakken en een duurzame toekomst te garanderen met schoon en veerkrachtig water. Op dit symposium kijken we met elkaar hoe we hierin samen kunnen optrekken. Praat mee over deze uitdagingen met bedrijven, docenten, onderzoekers en andere experts.

Jim Jansen, hoofdredacteur van New Scientist, gaat in gesprek met Wilma Scholte op Reimer, voorzitter CvB Hogeschool Utrecht en Roberta Hofman, Associate Lector waterbehandeling HU/KWR over de rol die de HU samen met de regio kan spelen in de grote uitdagingen.
Na het plenaire programma keuze uit verschillende inspirerende workshops van onder meer Bath University, Rainbeer, RIVM, Vitens, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden en KWR.

Symposium De toekomst van ons water
Vrijdag 29 september 13.15 – 17.00 uur

Sprekers
o.a. Reinier van den Berg, meteoroloog

 

Houd de site en de socials in de gaten: binnenkort het volledige programma.

Schrijf je hier in.