Nederlands English
27 SEPTEMBER T/M
6 OKTOBER 2024
30 september
t/m 7 oktober
Terug

Programma-update: Sustainability Dialogue: The urban-rural divide

De Utrecht Science Week programmeert op donderdag 5 oktober aanstaande de Sustainability Dialogue: The urban-rural divide

De kloof tussen stad en platteland is van alle tijden, maar lijkt de laatste jaren steeds vaker genoemd te worden in diverse discussies. De plannen om het stikstofprobleem aan te pakken leidden tot grote onrust in de Nederlandse samenleving. Dit resulteerde in een enorme verkiezingsoverwinning voor de BoerBurgerBeweging.

Velen zagen dit als het resultaat van een groeiende scheiding tussen stad en platteland of het ‘gewone volk’ en de stedelijke elite: boeren produceren het voedsel voor stedelingen, die vervolgens bepalen hoe het platteland eruit moet zien.

Zes maanden na de verkiezingen kijken we naar wat er over is van deze vermeende scheiding tussen stad en platteland: waar gaat het over als mensen het over een kloof hebben? In hoeverre is er daadwerkelijk sprake van een scheiding of zijn stad en platteland meer met elkaar verweven dan gedacht? We bespreken deze vragen aan de hand van thema’s als voedsel, natuur en cultuur in de provincie Utrecht.

Doe mee aan een interdisciplinaire discussie!
Iedereen is welkom; aanmelden is aanbevolen (om verzekerd te zijn van een plek).
Houd de website in de gaten, we openen de inschrijving in juli.

Sustainability Dialogue: The urban-rural divide
Donderdag 5 oktober 2023, van 15.00 -17.00 uur bij UtrechtInc, H.R. Kruyt gebouw Padualaan 8 3584 CH Utrecht.

Voertaal
Engels

Sprekers
Het onderwerp zal worden geïntroduceerd door middel van korte pitches door wetenschappers en belanghebbenden.

Meer informatie over de sustainability dialogues
De duurzaamheidsdialogen zijn opgezet vanuit het strategische thema Pathways to Sustainability van de Universiteit Utrecht om een impuls te geven aan interdisciplinair werk tussen onderzoekers en stakeholders. Dat doen we graag aan de hand van actuele thema’s en maatschappelijke vraagstukken. Deze dialoog wordt geïnitieerd door Transforming Cities en Future Food Utrecht,

 

Schrijf je hier in.