Nederlands English
27 SEPTEMBER T/M
6 OKTOBER 2024
30 september
t/m 7 oktober
Terug

Aftermovies Weekend van de Wetenschap, Dag van de Duurzaamheid, Betweterfestival, Research Day en Hackaton

De Utrecht Science Week editie 2022 zit er weer op. Onderdeel van het veelzijdige programma waren het Betweterfestival, de Research Day, Dag van de Duurzaamheid, het Weekend van de Wetenschap, de Hackaton ‘Samen naar een circulair ziekenhuis’,  Sustainable City Challenge en Themadag Gezond Leven. Evenementen waar bezoekers kennis konden maken met de wetenschap door middel van o.a. interviews, talkshows, experimenten en workshops. Bekijk nu de aftermovies en geniet nog even na.

Dat was ‘m weer! Het Betweter Festival 2022 in TivoliVredenburg. Met interviews, talkshows, live wetenschappelijk onderzoek, muziek en heel veel kunst. Geniet nog even na, dan denken wij alvast na over volgend jaar. Tot dan!

 

Wat is er zo leuk aan spelen? Welk bot hoort bij welk dier? Wat gebeurt er als de aarde teveel opwarmt? Op zondag 2 oktober 2022 ontdekten 2.000 bezoekers het antwoord op deze en nog veel meer vragen. Ze deden mee aan spannende experimenten, schoven aan bij minicolleges en volgden interessante workshops. Door het diverse programma ontdekten de bezoekers meer over wetenschap en het onderzoek aan de Universiteit Utrecht.

 

Bekijk de aftermovie van de Dag van de Duurzaamheid.

 

Kijk hier de HU Dag van de Duurzaamheid 2022 terug, met o.a. Jane Goodall, Melati Wijsen, Kees Klomp en Aniek Moonen. Klik hier voor  meer impressies van deze dag.

 

Vrijdag 7 oktober 2022 vond de eerste Research Day plaats in het UMC Utrecht, als afsluiter van de Utrecht Science Week. Deze dag stond volledig in het teken van onderzoek en onze onderzoekers. Met live muziek, koffie en een blauwe loper werden de onderzoekers welkom geheten. Medewerkers en bezoekers genoten van een dag met wetenschappelijke posters en posterpitches, een live talkshow, symposia en een gezellige netwerkborrel.

 

Op vrijdag 7 oktober 2022 vindt de Dag van het Onderzoek plaats in het UMC Utrecht. Deze dag zal volledig in het teken staan van onderzoek. We willen onze collega’s die zich met hart en ziel inzetten voor onderzoek in het zonnetje zetten. We bedanken hen voor hun enorme inzet en laten andere collega’s in het UMC Utrecht ervaren wat ons onderzoek voor de maatschappij en voor ons betekent. Bekijk de online talkshow ‘Let’s talk about Research!

 

 

Zorgambassadeurs Rosan Aapkes, Jill Pape, Aletta de Beer en Renske Karens (oftewel het Green Team van de Zorgambassade) zien dat er al veel gebeurt op het gebied van duurzaamheid door lokale en nationale ‘green teams’. Ook is de Green Deal Zorg 2.0 inmiddels door 260 zorgorganisaties getekend. Om de doelstellingen uit deze deal te behalen, zal verduurzaming echter moeten versnellen. Daarbij is er behoefte aan meer kennisdeling, verbinding en verdere concretisering van de doelstellingen.

Daarom organiseerden zij de multidisciplinaire hackathon ‘Samen naar een circulair ziekenhuis’. Met ruim 70 professionals kwamen zij tot concrete adviezen om duurzamer te werken in het ziekenhuis.

Deze gaan over:
💊 Groene Farmacie
♻️ Minder plastic
🌱 Groener beleid

 

 

Tijdens de Sustainable City Challenge van 27 september tot 7 oktober 2022 werkten 15 teams met studenten van Hogeschool Utrecht, Universiteit Utrecht en ROC Midden Nederland aan duurzame oplossingen voor de wijken Cartesius, Merwede en de Daalsebuurt in  Gemeente Utrecht en voor het Hoefkwartier in Gemeente Amersfoort.

 

Het Life Sciences onderzoek in Utrecht is zeer divers en van nature interdisciplinair. Onze onderzoekers combineren fundamenteel, klinisch, translationeel en toegepast onderzoek van molecuul tot mens, van organisme tot populatie en van laboratorium tot ziekenhuisbed. Samen beschikken ze over de mogelijkheden om een veel grotere rol te spelen in de ontwikkeling van en de toegang tot innovatieve therapieën. De themadag Gezond Leven ging in op diverse aspecten van therapieontwikkeling waar Utrechtse onderzoekers nauw bij betrokken zijn. Daarbij bespreken ze uitdagingen, oplossingsrichtingen en voorbeelden van innovaties.

Bron Betweterfestival
Bron Weekend van de Wetenschap
Bron Dag van de Duurzaamheid Aftermovie
Bron Dag van de Duurzaamheid Livestream
Bron Resarch Day Aftermovie
Bron Research Day Talk Show
Bron Hackaton
Bron Sustainable City Challenge
Themadag Gezond Leven

 

Foto: Lize Kraan