Nederlands English
27 SEPTEMBER T/M
6 OKTOBER 2024
30 september
t/m 7 oktober
Terug

Utrecht Science Week 2023 van 29 september t/m 8 oktober

27 februari 2023

In het najaar zetten we op het Utrecht Science Park de deuren weer wijd open: van vrijdag 29 september tot en met 8 oktober aanstaande organiseren we de derde editie van de Utrecht Science Week.

De Utrecht Science Week staat voor een week lang één groot Open Huis voor iedereen die geïnteresseerd is in de laatste stand van zaken in de (toegepaste) wetenschap op het gebied van duurzaamheid en gezondheid. Met verbindingen naar de toekomst van stad en regio, naar de wereld van de kunsten, de industrie, de natuur, voedselproductie, farmacie en datasciences. Iedereen is welkom. Ook het Betweter Festival en het Weekend van de Wetenschap worden in de Utrecht Science Week geprogrammeerd.

De Utrecht Science Week is een initiatief van de Stichting Utrecht Science Park en wordt gerealiseerd in samenwerking met een groot aantal partners op het Utrecht Science Park. De succesvolle combinatie van onderwijs, onderzoek en ondernemerstalent levert op het Utrecht Science Park dagelijks bijzondere resultaten op. Tijdens de Utrecht Science Week presenteren instellingen, researchcentra en bedrijfsleven deze resultaten aan elkaar en aan een breed publiek. Rode draad: Samen naar een gezonde, duurzame samenleving.

Het afgelopen jaar ontvingen onder meer diverse faculteiten, de hogeschool, researchcentra, de Botanische Tuinen, UtrechtInc en het Prinses Máxima Centrum op 15 locaties studenten, (jonge) professionals en andere belangstellenden uit heel Nederland. Onderzoekers namen hun gehoor mee in maatschappelijke discussies, spraken over de laatste researchresultaten en analyseerden de opbrengsten van hun onderzoek voor de samenleving. Ter afsluiting streden studenten van MBO, HBO en universiteit om de hoofdprijs van de Sustainable City Challenge.

Volg de programma-ontwikkeling op deze site. Vanaf juni kunnen belangstellenden zich hier inschrijven voor de diverse programma-onderdelen.